Ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετούς ανθρώπους είναι ποιες ευρωπαϊκές πόλεις είναι προσβάσιμες για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο. Παρόλο που η απάντηση εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε ατόμου, υπάρχουν σίγουρα κάποιες λιγότερο και κάποιες περισσότερο φιλόξενες για άτομα με αναπηρία (η χώρα μας φυσικά βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία). Εμείς έχουμε συγκεντρώσει τις 3 πιο προσβάσιμες πόλεις με αμαξίδιο στην Ευρώπη, για να επισκεφτείτε κάθε εποχή του χρόνου!

Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι από τους καλύτερους προορισμούς στην Ευρώπη για τουρίστες με αναπηρία! Σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, το να κινηθείτε στο Λονδίνο με αμαξίδιο είναι σχετικά εύκολο, κυρίως λόγω του ότι τα πλακόστρωτα δρομάκια δεν επιβίωσαν μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και επειδή η δημόσια συγκοινωνία είναι ικανοποιητική. Επίσης, σχεδόν όλες οι τουριστικές περιοχές είναι επίπεδες, όπως είναι η Trafalgar Square, η θεατρική συνοικία και η περιοχή κοντά στο Βρετανικό Μουσείο, το Βασιλικό Πολεμικό Μουσείο και τη νότια πλευρά του ποταμού Τάμεση.

Γενικότερα, τα πεζοδρόμια είναι πολύ καλοδιατηρημένα και οι περισσότερες διασταυρώσεις έχουν εσοχές για τους χρήστες αμαξιδίων. Οι ταξιδιώτες με αναπηρία που ξέρουν Αγγλικά θα ωφεληθούν από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν γλωσσικά σύνορα, γεγονός που κάνει την επικοινωνία ευκολότερη. Μπορείτε να μείνετε σε ένα προσβάσιμο ξενοδοχείο στην πόλη και να κανονίσετε ημερήσιες εκδρομές από το Λονδίνο προς το Στόουνχετζ, το Κέιμπριτζ, την Οξφόρδη, το Κάστρο Ουίνδσορ και το Γκρίουιτς.

Βερολίνο

Η γερμανική πρωτεύουσα είναι μια γενικότερα υποτιμημένη τουριστικά πόλη, κι όχι μόνο από άτομα με αναπηρία. Για όποιον ενδιαφέρεται για την ιστορία του 20ού αιώνα, αυτός είναι ο ιδανικός προορισμός! Καμία άλλη πόλη δε διηγείται την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ψυχρού Πολέμου τόσο ζωντανά σαν το Βερολίνο. Η πόλη διαθέτει επίπεδους δρόμους με ένα εξαιρετικό σύστημα πεζοδρομίων (με ράμπες) στο κέντρο.

Πολλά από τα αξιοθέατα του Βερολίνου βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Αυτό κάνει την πόλη ακόμα πιο προσβάσιμη για ξεναγήσεις. Η δημόσια συγκοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων και του μετρό είναι γενικώς εύκολα προσβάσιμες. Το Βερολίνο υπέστη σοβαρούς βομβαρδισμούς κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγοστοί πλακόστρωτοι δρόμοι και τα κτίρια που σταγάζουν ξενοδοχεία και μουσεία είναι σχετικά καινούργια. Χάρη στην ιδανική τοποθεσία της πόλης, μπορείτε να πάρετε το τραίνο από το Βερολίνο και να επισκεφτείτε κάποιον άλλο ευρωπαϊκό προορισμό, όπως είναι το Άμστερνταμ και το Παρίσι!

Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη έχει την υψηλότερη βαθμολογία στην κατάταξη των ευρωπαϊκών πόλεων που είναι φιλικές προς άτομα με αμαξίδιο. Αυτή η υπέροχη πόλη προσφέρει εξαιρετικές δημόσιες συγκοινωνίες, με όλα τα λεωφορεία να είναι προσβάσιμα, καθώς και ράμπες και ασανσέρ στους σταθμούς του μετρό. Η Βαρκελώνη διαθέτει ένα υπέροχο μεσαιωνικό κέντρο με πολύ λίγα πλακόστρωτα σημεία. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες με αμαξίδιο θα έχουν πολύ πιο εύκολη πορεία σε σύγκριση με πόλεις όπως το Παρίσι, η Μπρυζ και η Κωνσταντινούπολη.

Συνδυάστε τη διαμονή σας στην πόλη με μια εκδρομή στην παραλία, με εξαίσια πρόσβαση για άτομα με αναπηρία. Υπάρχουν ράμπες που συνδέουν το πεζοδρόμιο με την άμμο της θάλασσας, ενώ θα βρείτε και ξύλινα μονοπάτια για να μπείτε στο νερό, ενώ μπορείτε ακόμα και να νοικιάσετε αμαξίδια για την παραλία! Το κέντρο της πόλης είναι επίπεδο, το ίδιο και τα ξενοδοχεία. Επίσης, είναι πολύ εύκολο να συνδυάσετε τη διαμονή σας στην πόλη με μια υπέροχη κρουαζιέρα προσβάσιμη με αμαξίδιο!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.travelstyle.gr