Χρέη κινητών βιβλιοθηκών  εκτελούν τα περιπολικά της Αστυνομίας Τρικάλων, με την υποστήριξη του επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, διοικητή κ. Γιώργου Σπηλιόπουλου, όπως αποκλειστικά δήλωσε στο trikalanews.gr ο κ. Απόστολος Ηλιόπουλος αντιπρόεδρος της εταιρείας ΚDK (Επιμορφωτική, Λογοτεχνική, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας).

Το καινοτόμο πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2018 κι αφορά χωριά της Καλαμπάκας.

«Μαθαίνοντας από τις άλλες βιβλιοθήκες, όπως της Βέροιας, είδαμε ότι οι κινητές βιβλιοθήκες είναι πολύ ακριβή και τελειωμένη υπόθεση, λόγω των εξόδων βενζίνης και συντήρησης των αυτοκινήτων. Οπότε έχουμε μια καταπληκτική συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και όπως τα περιπολικά πηγαίνουν σε κάθε χωριό, έρχονται οι αστυνομικοί από τη βιβλιοθήκη και παίρνουν μαζί τους τα βιβλία που έχουν παραγγείλει οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές για να μοιράσουν στα παιδιά του χωριού.

Γυρνώντας, φέρνουν πίσω στην βιβλιοθήκη  τα βιβλία που είχαν δανειστεί το προηγούμενο διάστημα» είπε ο κ. Απόστολος Ηλιόπουλος και συμπληρώνοντας, τόνισε «Η Αστυνομία κάνει αυτή την εξυπηρέτηση για τον κόσμο. Αυτό είναι καλό για την αστυνομία και για την Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας».

*Διαβάσαμε την είδηση στο trikalanews.gr