Το Artfygio εγκαινιάζει τη νέα διαδικτυακή σειρά podcast Poemcast που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ψηφιακός Πολιτισμός» και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου και την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι».

Μια ομάδα ανήσυχων εφήβων επεξεργάζονται μαζί με τον θεατροπαιδαγωγό Χρήστο Χριστόπουλο (Ομάδα Θέατρου «Ανεμόμυλοι»), μια σειρά από ποιήματα Ελλήνων ποιητών με στόχο να έρθουν πιο κοντά στην ποίηση μέσα από τις δικές τους φωνές . Οι συναντήσεις των εφήβων, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας COVID-19 .

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα οι έφηβοι γνωρίζονται μεταξύ τους, προσεγγίζουν την ποίηση με μια ευφάνταστη και διασκεδαστική οπτική και συνδημιουργούν ταξιδεύοντας με το μυαλό τους, την ψυχή τους και τη φωνή τους. Το ηχογραφημένο ηχητικό υλικό των διαδικτυακών συναντήσεων, μετά την επεξεργασία ήχου και προσθήκης μουσικής, αποτέλεσε τα επεισόδια της διαδικτυακής σειράς Poemcast.

Πώς μπορούμε να διαβάσουμε ένα ποίημα διαφορετικά; Πώς θα ήταν ένα ποίημα αν αλλάζαμε τις λέξεις; Τι χρώμα έχει ένα ποίημα;

Φορέστε τα ακουστικά σας και ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί μέσα από την ποίηση, ακούγοντας τα επεισόδια της διαδικτυακής σειράς πατώντας εδώ

*Διαβάσαμε την είδηση στο infokids.gr