Ένα τεράστιο έργο τέχνης στην περιοχή Πάσο Ρόμπλες της Καλιφόρνια έδωσε χρώμα και περισσότερο χαρακτήρα στις πλαγιές, μετατρέποντάς τις σε δημοφιλή προορισμό τους καλοκαιρινούς μήνες του 2019.  

Πάνω από 38.000 επισκέπτες αγόρασαν εισιτήριο για να δουν από κοντά το «Field of Light at Sensorio» («Χωράφι του Φωτός στο Σενσόριο»), μια εγκατάσταση έκτασης 15 στρεμμάτων και δημιουργία του Βρετανού καλλιτέχνη Μπρους Μουνρο, από την ημέρα που έγινε διαθέσιμο για το κοινό τον Μάιο, σύμφωνα με την καλλιτεχνική διευθύντρια. Περισσότερες από 58.000 LED σφαίρες οπτικών ινών καλύπτουν μια πλαγιά σε ένα έκθεμα χρώματος και φωτός στο έργο του Μουνρο. Καθώς λάμπουν και γυαλίζουν, οι βολβοί χαρίζουν μια διαφορετική αίσθηση στο σκηνικό, φέρνοντας χαρά και σύνδεση σε ανθρώπους.

Το έκθεμα είχε μέσο όρο περίπου 3.000 επισκέπτες την εβδομάδα. «Ήταν μια συναρπαστική εμπειρία και υποδεχθήκαμε περισσότερους ανθρώπους από όσους περιμέναμε» είπε. Για την σωστή λειτουργία της εγκατάστασης, βοήθησαν περισσότεροι από 50 ντόπιοι υπάλληλοι. 

Ο Μουνρο έφερε την εγκατάσταση που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια στην περιοχή που παράγει κρασί, Πάσο Ρόμπλες, μετά από αίτημα του ιδιοκτήτη του κοντινού ράντσου, Κεν Χάντερ. Ο Χάντερ σχεδίαζε να «δώσει ζωή» στην ιδιοκτησία εδώ και πολλά χρόνια. Μερικά από τα σχέδιά του περιλαμβάνουν την προσθήκη κήπων και διαδραστικής τέχνης, μαζί με ένα κέντρο τεχνών και ένα ξενοδοχείο. 

Όσο για το πόσο καιρό θα παραμείνει η εγκατάσταση στο Πάσο Ρόμπλες, οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Δημόσια θεάματα φωτός από καλλιτέχνες όπως ο Μουνρό δηλώνουν ένα κίνημα που «εκχυλίζει» πολιτισμό στις κοιλάδες της αμπελουργίας. 

*Φωτογραφίες από George Rose via Getty Images

*Διαβάσαμε την είδηση στο huffingtonpost.gr