Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Μήπως είστε από εκείνους που όποτε παρακολουθούν μια αστυνομική ταινία, προσπαθούν να μαντέψουν ποιος είναι ο δολοφόνος; Σας συναρπάζουν τα επιτραπέζια όπου συλλέγοντας κάρτες και πληροφορίες καταλήγετε στα κρυμμένα μυστικά; Μήπως ο Ηρακλής Πουαρό και τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι, σας κρατούσαν συντροφιά διεγείροντας τη φαντασία σας και το αστυνομικό σας δαιμόνιο;

Μη σκεφτείτε ποτέ πως τα παιχνίδια έχουν όριο ηλικίας. Απλώς μεγαλώνοντας μπορούμε να εφευρίσκουμε έξυπνους τρόπους ώστε να τα προσαρμόζουμε στα μέτρα μας.

Στο El Convento del arte, η εταιρεία «Βρες το δολοφόνο», είναι στη διάθεσή σας για να σας σερβίρει ένα απολαυστικότατο «θεατρικό δείπνο μυστηρίου».

Πηγαίνοντας στο συγκεκριμένο χώρο έχετε την ευκαιρία ν’ απολαύσετε ένα εξαιρετικό μενού τριών πιάτων με την υπογραφή του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθείτε μια άκρως ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση κι όχι μόνο. Η παρουσία σας εκεί είναι πολύ σημαντική διότι το σενάριο των παραστάσεων αφορά σε αστυνομικές υποθέσεις, τις οποίες καλείστε εσείς να λύσετε μόλις πέσει η αυλαία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου σας καλό είναι να έχετε τα μάτια σας και τ’ αυτιά σας ανοιχτά, ώστε ν’ αντιληφθείτε όσα περισσότερα γίνεται. Ο ρόλος σας θα έχει κάτι από Σέρλοκ Χολμς και το πόρισμά σας θα το δώσετε γραμμένο μαζί με το ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσετε αφού πρώτα έχετε ανακρίνει κατ’ ιδίαν τους ηθοποιούς. Σας ακούγεται ενδιαφέρον; Το σίγουρο είναι πως την ώρα που οι ηθοποιοί θα διαβάζουν τις ετυμηγορίες όλων, θα γελάσετε με την καρδιά σας.

Οι παραστάσεις δίνονται από ηθοποιούς που ανήκουν στην ομάδα Abovo, η οποία αποτελείται από ευφάνταστους και ταλαντούχους καλλιτέχνες, που θα σας καθηλώσουν και θα σας διασκεδάσουν με την ετοιμολογία και τις ατάκες τους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η Φιλιώ Λαζανά κι ο Γιάννης Πιττάς, οι οποίοι έφεραν τα θεατρικά δείπνα μυστηρίου στην Αθήνα το 2013, συνεργάζονται συνεχώς με τους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Στην Αγγλία ο συγκεκριμένος τρόπος ψυχαγωγίας είναι πολύ διαδεδομένος. Άλλωστε και το  ζευγάρι εμπνεύστηκε τη δημιουργία του χώρου από ένα ταξίδι τους στην Αγγλία όπου παρακολούθησαν μια τέτοιου είδους παράσταση.

Οι ιστορίες ποτέ δεν είναι ίδιες κι αν θελήσετε να πάτε κάντε κράτηση εγκαίρως. Μπορείτε ένα απόγευμα Κυριακής ως θεατής να παίξετε ταυτόχρονα και το ρόλο ενός θαμώνα νυχτερινού κέντρου διασκέδασης, ενός μαφιόζου σε μπαρ ή ό,τι άλλο μπορεί να προστάζει το σενάριο της συγκεκριμένης μέρας.

Φαγητό, θέαμα, παιχνίδι και πολλές ρυτίδες λόγω γέλιου είναι αυτά που θα’ χετε αποκομίσει  βγαίνοντας από το El Convento del Arte. 

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.tilestwra.com