Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Αν οι συμβουλές κι οι υποδείξεις δεν έχουν καταφέρει ακόμη να μάθουν στα παιδιά σας την αξία της ανακύκλωσης, ίσως το καταφέρει η παιδική σειρά επίπλων  που λανσάρει το design studio Ecobirdy κι έχει δημιουργηθεί από παλιά πλαστικά παιχνίδια.

Το design studio με έδρα την Αμβέρσα, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση Maison & Objet στο Παρίσι κι ενθουσίασε τον κόσμο του design με τη συλλογή των επίπλων του. Η συλλογή έχει ως σκοπό να διδάξει στα παιδιά την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την έννοια της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας των υλικών.

Οι σχεδιαστές των επίπλων δηλώνουν πως «Ανακαλύψαμε πως τα πλαστικά παιχνίδια χρησιμοποιούν πλαστικό πολύ περισσότερο από άλλα υλικά. Δίνοντας  λοιπόν  νέα ζωή στα παλιά πλαστικά, στόχος μας είναι ν’ απελευθερώσουμε το οικοσύστημά μας από τις ολέθριες επιπτώσεις του. Καθώς χρησιμοποιούμε καινοτόμες τεχνολογίες, που δημιουργήσαμε για την επαναχρησιμοποίηση του πλαστικού, δεν εισάγουμε καθόλου χρωστικές ουσίες ή ρητίνη στα προϊόντα μας. Χάρη στον ακριβή διαχωρισμό, το καθάρισμα και το άλεσμα της διαδικασίας ανακύκλωσης, το πλαστικό όλων των προϊόντων μας είναι απολύτως καθαρό από επιβλαβή χημικά κι είναι  100% ασφαλές για τα παιδιά».

Όμορφα σε design, οικολογικά και με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Τα έπιπλα της Ecobirdy μας ενθουσίασαν!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.tlife.gr