Το Tik Tok αποτελεί παγκοσμίως τη δημοφιλέστερη εφαρμογή video και μια από τις αγαπημένες online δραστηριότητες των παιδιών. Όπως έχει καταγραφεί σε σχετικές έρευνες, σημείωσε εκρηκτική ανάπτυξη μέσα στην πανδημία.

Σημειώνεται πως σε αντίθεση με άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών του TikTok είναι κάτω των 19 ετών. Σύμφωνα με έρευνα της Statista από τον Ιούλιο του 2020, το 32,5% των χρηστών του TikTok είναι μεταξύ 10 και 19 ετών.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της εφαρμογής  θα προχωρήσει στο “κλείδωμα” όλων των λογαριασμών που ανήκουν σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών γεγονός που συνεπάγεται μια σειρά αλλαγών που εγγυώνται την καλύτερη προστασία των παιδιών από διαδικτυακές απειλές και κινδύνους. Το “κλείδωμα” του λογαριασμού έχει ως συνέπεια οι άλλοι χρήστες να πρέπει να ζητούν άδεια για να δουν τα video τους και οι ίδιοι οι χρήστες πρέπει να εγκρίνουν ποιος θα βλέπει τα video τους.

 

Ποιες είναι οι νέες αλλαγές στη χρήση του Tik Tok

Στις νέες ρυθμίσεις της εφαρμογής εντάσσεται και ο επιπλέον όρος του να μην μπορούν να προταθούν σε άλλους χρήστες οι λογαριασμοί όσων ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες 13-15 ετών.

Επιπλέον και πολύ σημαντικό για τους γονείς, δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης των λογαριασμών των γονέων με εκείνους των παιδιών τους, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος σε σχέση με το περιεχόμενο που έρχονται σε επαφή οι νεαροί χρήστες της εφαρμογής.

*Διαβάσαμε την είδηση στο infokids.gr