Τη δυνατότητα να διαβάσουν δωρεάν για λίγες μέρες σε μορφή e-book το αγαπημένο βιβλίο του Μπιλ Γκέιτς θα έχουν όλοι όσοι αποφοίτησαν φέτος από αμερικανικά κολέγια, καθώς ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft αποφάσισε να τους το κάνει δώρο.

Πρόκειται για το βιβλίο Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About the World – and Why Things Are Better Than You Think, το οποίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο, μετά τον θάνατο του συγγραφέα του, του Σουηδού ακαδημαϊκού Χανς Ρόσλινγκ. Το βιβλίο δίνει συμβουλές για το πώς πρέπει να βλέπουμε τον κόσμο και αναλύει πώς τα προσωπικά μας ένστικτα και οι προκαταλήψεις μας μπορούν να επηρεάσουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε.

«Όταν έχουμε μία εικόνα του κόσμου βασισμένη σε γεγονότα, βλέπουμε ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο κακός όσο φαίνεται – και μπορούμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να συνεχίσουμε να τον βελτιώνουμε», αναφέρει στο βιβλίο του ο Ρόσλινγκ, και ο Γκέιτς συμφωνεί με αυτό, παροτρύνοντας τους φετινούς αποφοίτους των κολεγίων να το διαβάσουν για να μάθουν να σκέφτονται και να δρουν με βάση πραγματικά στοιχεία και γεγονότα.

«Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, αν κυριολεκτικά εκατομμύρια άνθρωποι διάβαζαν αυτό το βιβλίο», είχε δηλώσει τον περασμένο Απρίλιο ο Γκέιτς.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr