Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Η ψυχική δύναμη που διαθέτει ο καθένας από εμάς μπορεί κάλλιστα να υπερνικήσει κάθε φυσική αδυναμία μας και να ξεπεράσει όποιο εμπόδιο σταθεί στον δρόμο μας. Αυτό μας το αποδεικνύουν περίτρανα, δύο άντρες με σοβαρές αναπηρίες, οι οποίοι συνεργάστηκαν φυτεύοντας αδιάκοπα δεκάδες δέντρα και λουλούδια, ώστε να μετατρέψουν έναν χώρο που χρησιμοποιούταν ως χωματερή σε δάσος!

Ο Jia Haixa, 54 ετών, είναι τυφλός. Ο φίλος του, Jia Wenqi, 53 ετών, έχει χάσει και τα δυο του χέρια. Κι οι δύο κατάγονται από το Yeli Village της Κίνας και συγκεκριμένα της πόλης Sunzhuang. Εδώ και δέκα χρόνια, λοιπόν, παλεύουν καθημερινώς ώστε να μετατρέψουν μία χωματερή της γειτονιάς τους σε ζωντανό κι ανθισμένο δάσος.

Είναι φίλοι από μικροί κι έτσι το δέσιμο τους αποκτά άλλη αξία. Ο Wenqi έχασε τα δύο του χέρια όταν ήταν 3 ετών εξαιτίας ενός ηλεκτρικού καλωδίου που του προκάλεσε υψηλό ηλεκτροσόκ. Σήμερα, χρησιμοποιεί τα πόδια του ώστε να αυτοσυντηρείται και να κάνει ό,τι κάνουν κι άλλοι άνθρωποι. Δουλεύει στην δασική υπηρεσία από το 1976, όταν και τελείωσε το σχολείο.

Αυτός που πρότεινε την ιδέα, ήταν ο Haixa, ο οποίος είναι τυφλός από το 2000 και θεώρησε πως έτσι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις οικογένειες τους. Μετά από τη φύτευση 10.000 δέντρων, η κίνηση τους έχει καταφέρει να εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Βλέπουμε, τελικά, πως η ανθρώπινη θέληση μπορεί να κάνει τα πάντα!