Γράφει η Έφη Φωτεινού

Ο John Henderson και η σύζυγός του Charlotte, ηλικίας 106 και 105 αντίστοιχα, πρόσφατα γιόρτασαν 80 χρόνια ευτυχισμένου γάμου με ένα μεγάλο πάρτι!

Το άθροισμα της ηλικίας τους αγγίζει τα 211 χρόνια και οι δυο τους είναι επισήμως το γηραιότερο ζευγάρι εν ζωή, σύμφωνα με το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1934 όταν κι οι δύο φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο του Τέξας, στου οποίου την ομάδα ποδοσφαίρου εκείνος ήταν αθλητής.

Ο John Henderson ακόμα θυμάται την πρώτη φορά που την είδε. Βρίσκονταν κι οι δύο στο αμφιθέατρο, όταν εκείνη γύρισε και τον κοίταξε πάνω από τον ώμο της χαμογελώντας του.

«Εκείνη ακριβώς τη στιγμή κατάλαβα ότι θα τη ζητήσω σε ραντεβού!», λέει ο John.

Από τότε έως και σήμερα πορεύονται μαζί.

Και πώς περνάνε τον χρόνο τους;

Ο ανιψιός τους Jason Free λέει ότι δεν αναπολούν το παρελθόν και δε θα τους ακούσεις ποτέ να λένε «αχ, να ήταν και πάλι 1952, όλα θα ήταν τέλεια». Ακόμα κάνουν σχέδια για το μέλλον!

«Στις ηλικίες μας, έχουμε χαλαρώσει βέβαια ρυθμούς», εξηγεί ο John Henderson. «Παλιά πηγαίναμε σε κρουαζιέρες, τώρα κάνουμε πιο εύκολες και ξεκούραστες δραστηριότητες. Μας αρέσει να παρακολουθούμε αθλήματα και να συζητάμε για το τι θα κάνουμε αύριο».

 

Πολλοί τους ρωτάνε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας τους. «Η θετική στάση κι ενέργεια» απαντάει με σιγουριά ο John για να συμπληρώσει γελώντας ότι «κάποιοι θεωρούν ότι οφείλεται στο ότι δεν αποκτήσαμε παιδιά».

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο παραμένει ενεργή, αφού ακόμα και τώρα, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο πηγαίνει στο γήπεδο. Μάλιστα από το 2010, έχει τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή παίκτη ποδοσφαίρου.

Ο ανιψιός τους, τους θαυμάζει απεριόριστα και δηλώνει ότι αποτελούν το πρότυπο του!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.today.com

*Η Έφη Φωτεινού είναι blogger και μπορείς να τη διαβάζεις και στο www.nouazetamefountouki.gr