Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Όλοι όταν ήμασταν μικροί, ψάχναμε τον «κρυμμένο θησαυρό», καταστρώναμε σχέδια αναζήτησής του κι ελπίζαμε ότι από τη μία μέρα στην άλλη θα γίνουμε δισεκατομμυριούχοι.

Κάτι τέτοιο, συνέβη και στον Matthew με την  Maria Emmanuel όταν ανακάλυψαν τυχαία ένα χρηματοκιβώτιο με μετρητά, διαμάντια και χρυσά αντικείμενα που ήταν θαμμένο στην πίσω αυλή του σπιτιού τους. Ενώ το παρατηρούσαν ανάμεσα στα δέντρα της αυλής τους για αρκετό καιρό, δεν έδιναν σημασία θεωρώντας πως είναι ένα απλό μεταλλικό κουτί που έχει σχέση με την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όταν, λοιπόν, αποφάσισαν ν’ αντικαταστήσουν τα εν λόγω δέντρα της αυλής τους διαπίστωσαν πως όχι μόνο δε σχετιζόταν με το ηλεκτρικού ρεύμα αλλά δεν ήταν και καθόλου ασήμαντο. Αντίθετα, μιλούσαμε για ένα σκουριασμένο και ξεφλουδισμένο χρηματοκιβώτιο που όταν το άνοιγες αντίκριζες δεκάδες χρυσά κοσμήματα, εκατοντάδες δολάρια σε μετρητά και πολλά διαμάντια.

Το πιο ενδιαφέρον της υπόθεσης ήταν πως μέσα στο χρηματοκιβώτιο εκτός απ’ όλα αυτά τα αντικείμενα υπήρχε κι ένα χαρτάκι με το όνομα και την οδό των γειτόνων του ζευγαριού. «Χτύπησα την πόρτα τους και τους ρώτησα αν τους είχαν ληστέψει ποτέ. Η απάντηση τους ήταν θετική» αναφέρει ο Matthew στο CBS News.

Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης επισημαίνουν πως πράγματι είχε γίνει μία ληστεία το 2011 και συγκεκριμένα μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα στο σπίτι του ζευγαριού. Το μόνο που είχε κλαπεί ήταν ένα χρηματοκιβώτιο με αντικείμενα αξίας 52.000 δολαρίων.

Φυσικά, όλοι ρωτούσαν το ζευγάρι γιατί θέλησαν να το επιστρέψουν κι εκείνοι απαντούσαν με περίσσια περηφάνια πως το χρηματοκιβώτιο έπρεπε να φτάσει στα χέρια του κατόχου του ακόμη και μετά από τόσα χρόνια.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com