Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Ο διάσημος οίκος κρυστάλλων «Baccarat» σε συνεργασία με το LOUIS XIII, παρουσίασε μια εντυπωσιακή δημιουργία από κρύσταλλο, θέλοντας ν’ αποδώσει φόρο τιμής στη χειροποίητη δεξιοτεχνία.

Το συλλεκτικό κρυστάλλινο μπουκάλι  των 9 λίτρων, το μεγαλύτερο μπουκάλι κονιάκ στον κόσμο,  ονομάζεται  LOUIS XIII «LE SALMANAZAR»  κι αποτελεί δημιουργία ορόσημο αφού ενώνει τις ικανότητες και τη δεξιοτεχνία των καλύτερων τεχνιτών.

20 τεχνίτες του κρυστάλλου κι ένας γλύπτης βραβευμένος με το «Chevalier de l’ Ordre des Arts et des Lettres» επιμελήθηκαν με προσοχή την κάθε λεπτομέρεια της δημιουργίας αυτού του εξαιρετικού και χειροποίητου αριστουργήματος.

Χρειάστηκε να επεξεργαστούν  και να διαμορφώσουν 15 κιλά κρυστάλλων για να δημιουργήσουν ένα συλλεκτικό μπουκάλι που θα συμβολίζει την ιστορία, την παράδοση και το πάθος για τη σπάνια δεξιοτεχνία του LOUIS XIII. Μία μόνο φιάλη είναι διαθέσιμη σε ολόκληρο τον κόσμο και περιμένει όποιον ενδιαφέρεται στο Πεκίνο.

Το «LE SALMANAZAR» είναι εμπνευσμένο  από μια φιάλη που βρέθηκε στο πεδίο της μάχης του Jarnac και το video που ακολουθεί αποδεικνύει γιατί η κατασκευή του αποτελεί την κορυφή της τέχνης του κρυστάλλου.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.bovary.gr