Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Σ’ έναν κόσμο που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο, η αστυνομία βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με κινδύνους και γεγονότα, όπου η ατομική ασφάλεια έχει παραβιαστεί και τα θύματα έχουν υποστεί σωματικά ή και ψυχικά τραύματα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών αισθάνονται ανυπεράσπιστοι και καλούνται να ξεπεράσουν βίαια συμβάντα που τους ανέτρεψαν την καθημερινότητα από τη μια στιγμή στην άλλη.

Μια τέτοια περίπτωση διάρρηξης με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα, καλέστηκαν ν’ αναλάβουν δυο αστυνομικοί στην πόλη Brisbane στην Αυστραλία. Όταν οι αστυφύλακες Matt Boswell και Christopher Couch έφτασαν στο σπίτι της γυναίκας, βρήκαν την πόρτα του σπιτιού σπασμένη και ξεχαρβαλωμένη και το θύμα έντρομο να κάθεται και να τους περιμένει.

Η ηλικιωμένη γυναίκα παρά την κατάσταση σοκ στην οποία βρισκόταν, το πρώτο πράγμα που ρώτησε τους δύο άντρες ήταν αν μπορούσε να τους προσφέρει κάτι να πιουν. Κάτι το οποίο τους έκανε τρομερή εντύπωση. Κάθισαν κοντά της και προσπάθησαν πέρα από την κατάθεση που της πήραν να την καθησυχάσουν μέσα από τη συζήτηση και να την κάνουν να νιώσει πιο ασφαλής. Έμαθαν ότι είχε χάσει το σύζυγό της πρόσφατα και πως έμενε πλέον μόνη της. Αυτό την έκανε ν’ ανησυχεί ακόμη περισσότερο, μιας κι η κατεστραμμένη πόρτα έπρεπε να φτιαχτεί άμεσα για να μπορέσει να κλειδώνει το σπίτι της.

Οι αστυνομικοί τότε αποφάσισαν να μην περιμένουν τον άνθρωπο που είχε ειδοποιηθεί για την επισκευή, αλλά να κάνουν κάτι άμεσα για την υπέροχη αυτή κυρία, όπως χαρακτηριστικά είπαν σε συνέντευξή τους. Κατάφεραν να επανατοποθετήσουν τη χαλασμένη πόρτα έστω και προσωρινά κι έδωσαν οδηγίες στον τεχνίτη που θα ερχόταν, ώστε να λάβει συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας, στην είσοδο της ηλικιωμένης γυναίκας. Της υποσχέθηκαν μάλιστα ότι θα περνούν να την βλέπουν αρκετά συχνά για να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει όσο το δυνατόν συντομότερα τους φόβους της.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com