Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που κουράστηκαν από τις «αψεγάδιαστες» φωτογραφίες του Instagram και τις αναρτήσεις χρηστών στις καλύτερες μόνο στιγμές τους, τότε η εφαρμογή BeReal ίσως να σε αφορά.

Πρόκειται για ένα νέο σχετικά μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που κερδίζει σταδιακά «έδαφος» και απαιτεί από τους χρήστες να είναι απλώς ο… εαυτός τους. Το BeReal θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εύκολα και anti-social network. Η εφαρμογή στέλνει στους users σε τυχαίο χρόνο ένα notification, ενημερώνοντάς τους ότι ήρθε η στιγμή να είναι αυθεντικοί!

Εκείνη την ώρα, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, όσοι έχουν λογαριασμό, ανοίγουν το app και τραβούν μια φωτογραφία απαθανατίζονταν ακριβώς αυτό που κάνουν τη δεδομένη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χρήστες δεν μπορούν να δουν τα BeReals των υπολοίπων, μέχρι να προχωρήσουν σε προσωπική ανάρτηση. Πρόκειται για μια εφαρμογή αντίθετη του Instagram. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι αυτοί που τη χρησιμοποιούν για να αναρτήσουν τους εαυτούς τους σε μοναδικές στιγμές και πολυτελή περιβάλλοντα, χάνοντας τελικά το νόημα.

*Πηγή είδησης