Το «Bert», ένα αρθρωτό δεντρόσπιτο σε σχήμα κορμού δέντρου και με μεγάλα στρογγυλά παράθυρα που φέρνουν στον νου τον μονόφθαλμο χαρακτήρα από την ταινία «Minions» παρουσίασε το με έδρα την Αυστρία αρχιτεκτονικό γραφείο Precht. 

Το «Bert» κάθεται σε κυκλική βάση και τα σωληνωτά αρθρωτά στοιχεία του -περιλαμβάνουν κουζίνα, καθιστικό, υπνοδωμάτια και λουτρά- μπορούν να στοιβαχτούν πάνω του και γύρω του, όπως ακριβώς τα μέλη ενός δέντρου διακλαδώνονται γύρω από τον κορμό.

Είναι κατασκευασμένο από ξύλο και σανίδες σε σχήμα φύλλων για να δένει αισθητικά με το περιβάλλον δασώδους περιοχής.  

«Γι’ αυτό το πρότζεκτ, κι εμείς επίσης αναζητήσαμε αναφορές στην τέχνη. Αλλά όχι στον Μιχαήλ Άγγελο και τον Νταλί. Στραφήκαμε σε χαρακτήρες του “Sesame Street” ή στους Minions» διευκρίνισε ο συνιδρυτής του Precht, Κρις Πρεχτ, προσθέτοντας ότι ξεκίνησε να σχεδιάζει το «Bert» φανταζόμενος ένα σκίτσο δεντρόσπιτου από ένα παιδάκι. 

Οι Μίνιονς είναι μικρά κίτρινα πρωτοπαλίκαρα που φορούν χαρακτηριστικά προστατευτικά γυαλιά και πρωταγωνιστούν στην παιδική σειρά «Despicable Me». «Bert» είναι το όνομα ενός χαρακτήρα της σειράς «Sesame Street».

Το αρχιτεκτονικό γραφείο, το οποίο ιδρύθηκε από τον Κρις και τη σύζυγό του, τη Φέι Τανγκ Πρεχτ, σχεδίασε το δεντρόσπιτο για την νεοφυή επιχείρηση λιλιπούτειων σπιτιών Baumbau. Τα πρώτα αρθρωτά στοιχεία του «Bert» θα εμφανιστούν την άνοιξη του 2020.

*Διαβάσαμε την είδηση στο skai.gr