Τα παράξενα μουσικά όργανα έχουν την τάση να γίνονται viral στο YouTube. Από τον περασμένο Ιανουάριο, ένα τραγούδι μιας ουκρανικής μπάντας έχει γίνει viral, παιγμένο σε ένα ειδικά κατασκευασμένο πιάνο: το «Houston» των Brunettes Shoot Blondes έχει μουσική συνοδεία από 20 όργανα τα οποία βρίσκονται σε ένα και μόνο μουσικό όργανο.

Στο σύντομης διάρκειας βίντεο «Making of “Houston”», η indie μπάντα από την Ουκρανία αφηγείται την ιστορία πίσω από την κατασκευή αυτού του περίεργου οργάνου.

«Όλα ξεκίνησαν με την ιδέα να παίξουμε το καινούργιο μας τραγούδι με ένα σπέσιαλ όργανο το οποίο, προς το παρόν, δεν υπάρχει» δηλώσει ο φρόντμαν του συγκροτήματος, ο Αντρέι Κοβαλιόφ.

Με τη βοήθεια κάποιων μηχανικών, οι μουσικοί εγκατέστησαν μέσα σε ένα πιάνο με ουρά που είχαν περισυλλέξει, κρουστά, ταμπουρίνο, βιολί, μελόντικα, βιολοντσέλο, γκρανκάσα και άλλα μουσικά όργανα: κάποια πλήκτρα παίζουν έγχορδα, τα πετάλια του πιάνου βάζουν μέσα στη σύνθεση τα ντραμς.

Επί τρία χρόνια κατασκεύαζαν αυτό το καινούργιο «μουσικό όργανο». «Θέλαμε να το κάνουμε να φαίνεται ότι ήταν εύκολο, αλλά δεν πιστεύετε πόση προσπάθεια καταβάλαμε γι’ αυτό το πρότζεκτ» εξομολογείται ο Ρομάν Σόμπολ. Έκτοτε, ένα ανεμοστρόβιλος δημοσιευμάτων, likes και shares.

*Διαβάσαμε την είδηση στο kathimerini.gr