Ο οργανισμός Port City Creative Guild κάλεσε περισσότερους από 90 καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην έκθεση «Couriers of Hope», κι εκείνοι μετέτρεψαν vintage φακέλους αλληλογραφίας σε έργα τέχνης που φέρουν μηνύματα ελπίδας. Στην έκθεση συνεργάστηκαν αρκετοί καλλιτέχνες και μαθητές του «Long Beach Unified School District» και δημιούργησαν περισσότερα από 120 μοναδικά έργα τέχνης. Η έκθεση διερευνά την σημασία των σχέσεων και της επαφής αλλά και το τι είναι αυτό που δίνει ελπίδα.

Οι «PCCG»αναφέρουν πως η ελπίδα είναι κάτι που βιώνουμε όλοι οι άνθρωποι και πως ακόμη και η ευκαιρία που δόθηκε στους καλλιτέχνες αλλά και στους μαθητές να συνεργαστούν περιστρέφεται γύρω από την ελπίδα. Σε μία εποχή που η επικοινωνία μας είναι κυρίως διαδικτυακή υπάρχουν στιγμές οι οποίες μας ενώνουν σαν ανθρώπους και μάς δίνουν ελπίδα. 

«…Μετά από ένα ολόκληρο έτος υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να αισθανόμαστε απελπισμένοι και φοβισμένοι, θέλουμε να αποδείξουμε ότι η ελπίδα είναι ακόμα εκεί, μέσα μας. » 

Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στο «Couriers of Hope» είναι οι Andrew Hem, Jonathan Martinez, Narsiso Martinez, Luis Zavala Tapia και Elizabeth Munzon, ενώ η έκθεση περιλαμβάνει 10 μουσεία, γκαλερί και καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Το όλο εγχείρημα είναι εμπνευσμένο από την δεκαετία του ’60 και στο κίνημα «mail art», όταν αρκετοί καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν σε χρησιμοποιημένους ή καινούριους φακέλους αλληλογραφίας, σχεδιάζοντας πάνω τους εικονογραφήσεις με διάφορα υλικά.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε 15 εντυπωσιακούς φακέλους αλληλογραφίας και τα μηνύματα που μεταφέρουν.

#1 «Μικρός αγγελιοφόρος» (Little Messenger) – Jonathan Martinez

#2 «Color Suspension» – Adam Harrison

#3 «Ελπίζω σε φωτεινότερες μέρες» (Hoping for Brighter Days) – Eric Rauseo

#4 «Αγάπη» (Love) – Luis Zavala Tapia

#5 «Έργα πάνω σε φακέλους» (Works on Envelopes) – Narsiso Martinez

#6 «Ελπίδα» (Espoir) – Vladimir Noel

#7 «Αγάπη μέσα από ένα γράμμα» (Love Through a Letter) – Miranda Villanueva

#8 «Η γη συνεχώς μεταβάλλεται» (Ever-changing Lands) – Kiki Onaga

#9 «Mail For Tavares» – Tim Youd

#10 «Χαρά» (Joie) – Vladimir Noel

#11 «Απαντήσεις από ψηλά» (Answers From Above) – Alepsis Hernandez

#12 «Abolish ICE» – Diana L. Sanchez

#13 «Συνέχισε να προχωράς μπροστά» (Keep Moving Forward) – Elizabeth Munzon

#14 «Guppies» – Meghan Boterenbrood

#15 «Επιστροφή στον αποστολέα» (Return to Sender) – Andrew Hem

*Διαβάσαμε την είδηση στο monopoli.gr