Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Το άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλος που μπορεί να έχει κάθε άνθρωπος στη ζωή του και δη ένας μαθητής που προσπαθεί μέρα με τη μέρα να φτάσει τους στόχους του και ν’ αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Αυτό φαίνεται να το γνωρίζει ο Brian Johnston, ένας καθηγητής αγγλικών στο Clear Springs High School στο League City, του Τέξας, ο οποίος αποφάσισε να ενθαρρύνει τους αγχώδεις μαθητές του που ετοιμάζονταν να δώσουν τρίωρες εξετάσεις, να βγάλουν τη διαδικασία εις πέρας,  ακολουθώντας μία πρωτότυπη ιδέα.

«Συνήθως οι μαθητές είναι εξαντλημένοι μετά από αυτές τις εξετάσεις. Για να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα, πρέπει να έχουν γεμάτο στομάχι», δήλωσε ο καθηγητής στο TODAY.

Έτσι, δημιούργησε έναν πάγκο με μπάρες δημητριακών, ψωμί ολικής άλεσης και σάντουιτς με φυστικοβούτυρο, τα οποία και προσέφερε σε όσους μαθητές ήθελαν. Επέλεξε αυτές τις κλασικές αμερικανικές συνταγές για σνακ γιατί αποτελούνται από οικονομικά υλικά και μπορούν να παρασκευαστούν γρήγορα.

Φαίνεται πως η πρωτοβουλία του Johnston είχε ανταπόκριση καθώς έφτιαξε συνολικά γύρω στα 50 σάντουιτς.

Μακάρι όλοι οι εκπαιδευτικοί να λάμβαναν τόσο σοβαρά υπόψη τους το άγχος που έχουν οι μαθητές σχετικά με τις εξετάσεις και τις αξιολογήσεις!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.goodnewsnetwork.com