Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Η εταιρεία Larry’s Window Services, εδώ και τρία χρόνια διοργανώνει ένα καταπληκτικό event για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Iowa. Υπάλληλοι της εταιρείας που εργάζονται ως καθαριστές κτιρίων, ντύνονται με στολές υπερηρώων κι εμφανίζονται στα παράθυρα του νοσοκομείου, σκορπίζοντας χαμόγελα στους μικρούς ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί.

Ο Captain America, ο Spiderman, ο Flash κι ο Batman, επισκέπτονται τα παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική Blank στο Des Moines, «κρεμασμένοι» έξω από τα παράθυρα κι αρχίζουν να ζωγραφίζουν στο τζάμι χαμογελαστές φατσούλες και να κολλάνε τα χέρια μεταξύ τους.

Τα παιδιά βλέποντάς τους χαμογελούν και διασκεδάζουν, ξεχνούν τις ασθένειες και τις θεραπείες στις οποίες υποβάλλονται καθημερινά και ξαναγίνονται πάλι παιδιά ζητωκραυγάζοντας, ανέμελα κι ευτυχισμένα έστω και για λίγες στιγμές όπως λέει η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Amy Varcoe. Άλλωστε όπως προσθέτει, το καλύτερο φάρμακο για όλες τις ασθένειες έχει αποδειχτεί πως είναι η ευτυχία.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Larry’s λέει πως όλο αυτό ξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα και χωρίς να περιμένουν ότι θα είχε τόσο καλά αποτελέσματα στους μικρούς ασθενείς. Όμως δεν επωφελούνται μόνο τα παιδιά απ’ όλο αυτό, αλλά κι οι ίδιοι οι υπάλληλοι της εταιρείας, οι οποίοι ανυπομονούν να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη ενέργεια.

Ο Chuck David ο άνθρωπος που φοράει τη στολή του Spiderman, λέει πως εκείνος κι οι συνάδελφοι του δεν αισθάνονται ότι δίνουν αλλά αντιθέτως παίρνουν χαρά, αντικρίζοντας την ευτυχία στα μάτια των παιδιών, ηλικίας από 10 μηνών έως 9 ετών. Την πρώτη χρονιά μάλιστα οι στολές ήταν νοικιασμένες, όμως πλέον τις έχουν αγοράσει κι είναι σ’ ετοιμότητα να επαναλάβουν την ίδια «κίνηση» όσες φορές χρειαστεί για τους μικρούς τους φίλους.

Μακάρι με τις υπερδυνάμεις τους να καταφέρνουν κάθε φορά που εμφανίζονται να θεραπεύεται έστω κι ένα παιδί από όλα όσα χαμογελούν στη θέα τους.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.cbsnews.com