Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Μια απίστευτη εμπειρία θα μπορεί να ζήσει κάποιος από τις 24 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στη «ΘΟΛΟ» εικονικής πραγματικότητας. Ένα ταξίδι στο παρελθόν, με προορισμό τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν κτίρια της Ακρόπολης που διασώζονται μέχρι σήμερα, αλλά και κάποια που δεν υπάρχουν πλέον. Αγάλματα, ναοί, εσωτερικοί κι εξωτερικοί διάκοσμοι, ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια όλων, με κάθε λεπτομέρεια σχεδίων και χρωμάτων.

Μια έμπειρη ομάδα ανθρώπων, εργάστηκε πολύ σκληρά για να βγει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, που δεν είχε να κάνει μόνο με την αρχιτεκτονική των συγκεκριμένων μνημείων αλλά και με την ελληνική ιστορία καθώς και με άλλα στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού που έπρεπε να μελετηθούν και να ληφθούν υπόψη. Ειδικοί, ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές, αρχαιολόγοι και πολλοί ακόμη επιστήμονες, συνεργάστηκαν με τον καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας κ.Πάνο Βαλαβάνη, για να δοθεί όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη, η εικονική πραγματικότητα της Ακρόπολης των Αθηνών.

Σίγουρα ακούγεται συναρπαστική η διαδραστική περιήγηση στη «ΘΟΛΟ», όπου ο Παρθενώνας, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια, το Χρυσελεφάντινο άγαλμα της Θεάς Αθηνάς και τόσα άλλα, δε θα είναι απλώς φωτογραφίες σε βιβλία, ή απομεινάρια που με κόπο προσπαθούμε να συντηρήσουμε. Με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας, συνοδευόμενη από τη λεπτομερή ξενάγηση που θα δίνεται από Μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, το ταξίδι στο χρόνο και η επαφή με μιαν άλλη εποχή θα είναι πραγματική απόλαυση.

Εμείς σίγουρα θα πάμε. Εσείς;

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.in.gr