Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Λένε ότι μετά την οικογένεια, σημαντικό ρόλο στη ζωή και στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού, παίζουν οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές του. Το επηρεάζουν όχι μόνο ανοίγοντάς του τις πόρτες στον κόσμο της γνώσης, αλλά και δίνοντάς του συμβουλές που πιθανόν να το ακολουθούν σε ολόκληρη τη ζωή του. Είναι δύσκολο το έργο του εκπαιδευτικού και πολυσύνθετο, το οποίο άλλες φορές εκτιμάται κι άλλες πάλι περνάει απαρατήρητο.

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι στο έργο των δασκάλων τους και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους σε αυτούς, καθιερώθηκε μια εβδομάδα στην Αμερική όπου τα παιδιά μέσα από διάφορες πράξεις κι ενέργειες μπορούν να δείξουν την εκτίμησή τους . Έχουν το δικαίωμα ακόμη κι οι παλαιότεροι μαθητές να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις ή να πάρουν κάποια πρωτοβουλία σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός, ανεξάρτητα από το πότε αποφοίτησαν.

Τη συγκεκριμένη αυτή εβδομάδα φαίνεται πως βρήκε ως αφορμή μια παλιά μαθήτρια η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της κι αποφάσισε ν’ ανταμείψει τους δασκάλους της στο δημοτικό σχολείο Lindley Elementary in Greensboro, North Carolina, από το οποίο αποφοίτησε αρκετά χρόνια πριν. Η ίδια λέει ότι τους οφείλει την μετέπειτα καριέρα της κι όσα της ενέπνευσαν, την έκαναν να βρει ευκολότερα το σκοπό της και να παλέψει για τα όνειρα και τους στόχους της.

Ως ιδιοκτήτρια ενός μεγάλου τουριστικού πρακτορείου πλέον, έστειλε μέσω της διευθύντριας του σχολείου την Tracy Roof, ταξιδιωτικά κουπόνια τριών κι επτά ημερών σε όλο το προσωπικό του σχολείου, ώστε να ταξιδέψουν μαζί με τις οικογένειές τους σε οποιοδήποτε μέρος της Αμερικής επιθυμούν με πληρωμένη τη διαμονή τους.

Θεώρησε πως όφειλε να τους επιβραβεύσει κάποιος για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν και το να ξεκουραστούν έστω και λίγες μέρες σίγουρα θα βοηθούσε να επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους με περισσότερη ενέργεια .

Δεν είναι εύκολο να δοθούν από τον καθένα δώρα αξίας 96,000$, αλλά το να το σκεφτεί και να το πράξει κάποιος που έχει δυνατότητα να τα προσφέρει, δείχνει πως αυτός ο άνθρωπος έμαθε να εκτιμάει και να μην ξεχνάει από πού ξεκίνησε και ποιοι στάθηκαν δίπλα του στην πορεία της ζωής του.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.westernjournal.com