Οι φωτογραφίες των κατοικίδιων σας θα μπορούσαν πέρα από γλυκά και ευχάριστα στιγμιότυπα να χρησιμοποιηθούν και για τη διάγνωση προβλημάτων υγείας.

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή TTcare, που αναπτύχθηκε από τη νοτιοκορεατική εταιρεία AI for Pet, χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να αναλύσει φωτογραφίες του ζώου και να προβεί σε διάγνωση προβλημάτων όπως παθήσεις στα μάτια, το δέρμα ή τις αρθρώσεις.

Τα μοντέλα μηχανικής μάθησης της TTcare έχουν εκπαιδευτεί σε «πάνω από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες», επιτρέποντάς του έτσι να διαγνώσει προβλήματα υγείας σε σκύλους και γάτες με ακρίβεια άνω του 90%.

Εάν το σύστημα εντοπίσει κάτι, η εφαρμογή θα σας προτείνει τι να κάνετε για προληπτική φροντίδα ή θα σας προτείνει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.

Πέρα από τις διαγνώσεις και τις συμβουλές, το TTcare περιλαμβάνει οδηγούς για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων, όπως πράγματα που πρέπει να προσέξετε στα κόπρανα, και παρέχει πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υγείας ή σε περίπτωση εξαφάνισης ενός κατοικίδιου ζώου.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα καταγραφής της υγείας του κατοικίδιου ζώου σας, μέσω του βάρους και της διατροφής του, καθώς και των ημερομηνιών εμβολιασμού.

Στο πλαίσιο αυτό, η εφαρμογή στοχεύει στην ελαχιστοποίηση των επισκέψεων στον κτηνίατρο, οι οποίες μπορεί να συνεπάγονται υπερβολικά έξοδα ακόμη και για πιο «αμελητέες» παθήσεις.

«Τώρα, μπορείτε να ελέγχετε την υγεία τους πιο συχνά και εύκολα και να εντοπίζετε τα μη φυσιολογικά συμπτώματα νωρίς», αναφέρει η AI for Pets.

*Πηγή είδησης