Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Οι φίλοι που έχουμε στο σχολείο είναι κάτι σαν μέλη της οικογένειας μας. Η καθημερινή τριβή μαζί τους αλλά και το γεγονός ότι μοιραζόμαστε τα ίδια άγχη και τις ίδιες χαρές, τους καθιστά μερικά από τα πιο σημαντικά άτομα του στενού κοινωνικού μας περίγυρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αυτές οι φιλίες κρατάνε για πάντα.

Μία μαθήτρια Λυκείου στη Νότια Καρολίνα, λοιπόν, αποφάσισε να αποταμιεύσει κάποια χρήματα από το χαρτζιλίκι της και να προσφέρει ως δώρο ένα ζευγάρι καινούργια παπούτσια, ρούχα και μία τσάντα πλάτης σ’ έναν συμμαθητή της που τα είχε ανάγκη.

Η έφηβη κοπέλα που φοιτά στο Conway High School, εν ονόματι Sofi Cruz Turner έγραψε σ’ ένα post της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook πως γνωρίζει τον νεαρό Jahiem, στον οποίο κι έκανε την εν λόγω έκπληξη, εδώ και πολλά χρόνια.

«Είναι από τα παιδιά που κάνει πάντα τις εργασίες του, δε χάνει ποτέ το μάθημα, βοηθάει τη δασκάλα κι είναι μονίμως ένα χαμογελαστό και χαρούμενο άτομο. Την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς να θέλει να φανεί πως βρίσκεται σε ανάγκη, ζήτησε χαριτολογώντας να του αγοράσει κάποιος από εμάς ένα νέο ζευγάρι παπούτσια. Πάντα σκεφτόμουν να του πάρω κάτι αλλά ποτέ δεν είχα τα χρήματα ή τα κότσια να το κάνω. Δεδομένου ότι έχω βρει μία δουλειά και δουλεύω σκληρά, κράτησα μερικά από αυτά τα χρήματα και του αγόρασα ένα νέο ζευγάρι παπούτσια. Όταν του τα έδωσα και τον έβλεπα ν’ ανοίγει την τσάντα, άρχιζαν να με πλημμυρίζουν χιλιάδες συναισθήματα. Τον έβλεπα να κλαίει επειδή δεν ήξερε τι θ’ αντίκριζε ανοίγοντας το κι αυτό ήταν κάτι πολύ συγκινητικό. Είμαι ευγνώμων που ξέρω πόσο χαρούμενο τον έκανα με αυτό μου το δώρο και μ’ έκανε να καταλάβω ότι δίνοντας σε κάποιον κάτι τόσο ξεχωριστό, μπορείς να του αλλάξεις τη ζωή» έγραφε στην ανάρτησή της.

Η υπέροχη στιγμή που η Sofi έδινε το δώρο της στον Jahiem, καταγράφηκε σε βίντεο κι εμείς δηλώνουμε πραγματικά συγκινημένοι από την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που επέδειξε ένα τόσο νεαρό κορίτσι.

Posted by Sofi Cruz Turner on Wednesday, 2 May 2018

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com