Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Μια απίστευτη ιδέα είχαν οι καλλιτέχνες Elizabeth Commandeur και Mark Starmach. Εγκατέστησαν στο Sydney έναν αυτόματο πωλητή ο οποίος αντί για τραγανά chips και σοκολάτες, προσφέρει στο κοινό κάτι πολύ καλύτερο για την υγεία του, «σνακ» που βασίζονται στις συναισθηματικές του ανάγκες.

Το ειδικό μηχάνημα ονομάζεται «Intangible Goods» (μτφρ. Άυλα αγαθά) και διανέμει «κατάλληλα συσκευασμένα αναλώσιμα προϊόντα για το μυαλό». Κάθε μικρό πακέτο έχει σχεδιαστεί από τους καλλιτέχνες μαζί με επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ώστε να περιέχει το αντίστοιχο «προϊόν» για συγκεκριμένα συναισθήματα.

Υπάρχουν για παράδειγμα «μπάρες» που σχετίζονται με τη σχέση, τον αυθορμητισμό, τη φαντασία, τη διαβεβαίωση, τη φιλία, τη γενναιότητα κι άλλα σημαντικά συναισθήματα που πραγματικά κάποιες φορές τα έχουμε ανάγκη αλλά δεν μπορούμε να τα ζήσουμε. Βέβαια ένα πακετάκι φιλίας από τον αυτόματο πωλητή δε θα εμφανίσει έναν φίλο ως δια μαγείας, αλλά θα σας προσφέρει μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πως θα μπορούσατε να κάνετε έναν μόνοι σας.

Πιο συγκεκριμένα μέσα στα προϊόντα θα βρείτε πράγματα όπως χάρτες, σημειώσεις, μολύβια και γραπτές προτροπές για να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τη συναισθηματική δυσκολία που ίσως έχετε τη δεδομένη στιγμή. «Ζούμε σε μια κοινωνία όπου οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να πληρώσουμε σε μεγάλο βαθμό τις φυσικές μας ανάγκες, αλλά συχνά δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ψυχικές και συναισθηματικές μας» αναφέρει ο Starmach.

Οι καλλιτέχνες ελπίζουν αυτό το πρωτότυπο διαδραστικό αυτόματο μηχάνημα πώλησης, να δώσει στους ανθρώπους μια απρόσμενη διέξοδο, ώστε να εκφράσουν όσα συνήθως κρατούν μόνο στη σκέψη τους, βοηθώντας τους να μάθουν καλύτερα τον ίδιο τους τον εαυτό.

*Διαβάσαμε την είδηση στο https://mashable.com