Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Υπάρχει ένα ζευγάρι που μπορεί να έχεις συναντήσεις στο Instagram και στις φωτογραφίες με τα λεγόμενα «couple goals» καθώς  τη ζωή τους θαυμάζουν περισσότεροι από 30 χιλιάδες άνθρωποι. Ο Mars κι η Ashley Fite, 24 και 30 χρονών αντίστοιχα, είναι ένα ζευγάρι από την Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο μαζί με την τρίχρονη κόρη τους Everly, περνούν στιγμές χαλάρωσης και περιπέτειας ταξιδεύοντας. Τα ταξίδια τους τα κάνουν μ’ ένα van που το έχουν διαμορφώσει κατάλληλα ώστε να βρίσκονται πάντα «σπίτι τους».

Η ιδέα ν’ αγοράσουν και ν’ ανανεώσουν ένα φορτηγάκι, τους ήρθε όταν έκαναν μαζί με την κόρη τους, το πρώτο τους μακρινό ταξίδι, διάρκειας 48 ωρών. Με αυτόν τον τρόπο, συνειδητοποίησαν ότι το να ταξιδεύεις μαζί μ’ ένα μικρό παιδί, δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά.

Η όλη διαδικασία τους πήρε περίπου 4 μήνες και τα έξοδα για την εγκατάσταση των ηλιακών συλλεκτών και των υπόλοιπων απαραίτητων εξαρτημάτων για να καταφέρουν να το κάνουν λειτουργικό, ανήλθαν στα 5.700 δολάρια.

«Η Everly έχει το δικό της δωμάτιο ακριβώς πάνω από το δικό μας για να έχει ο καθένας τον χώρο του. Τοποθετήσαμε, μάλιστα, στον ουρανό του δωματίου της και μία οροφή με αστέρια από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Επίσης, υπάρχει ένα μπάνιο πίσω από τη θέση του οδηγού όπου κλείνει με συρόμενη πόρτα» αναφέρει η Ashley.

Το ζευγάρι σε συνεντεύξεις του, δηλώνει, πως η ζωή στο φορτηγάκι, τους κάνει να νιώθουν πιο δημιουργικοί και να σκαρφίζονται συνεχώς νέες ιδέες, για το πού θα ξυπνήσουν το επόμενο πρωί ή το τι θα μπορέσουν να μαγειρέψουν. Το γεγονός, δε, ότι δεν υπάρχει άπλετος προσωπικός χρόνος και χώρος, τους εμποδίζει από το να προσπερνούν τα προβλήματα τους και φροντίζουν ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις, κάνοντάς τους έτσι να νιώθουν ότι ωριμάζουν συνεχώς.

Η κόρη τους, όπως αναφέρουν, είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής και κοινωνική ενώ της αρέσει να αλλάζει συνεχώς μέρη. Στους τρεις πρώτους μήνες της ζωής της, μάλιστα, ταξίδεψε περίπου 15.000 μίλια.

Η οικογένεια αυτή τη στιγμή έχει ως έδρα της το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ έχει ταξιδέψει σε περίπου 48 κράτη ανάμεσα τους σε πόλεις του Καναδά, του Μεξικό αλλά και της Δομινικανής Δημοκρατίας. Στόχος τους είναι μέσω του Καναδά να φτάσουν στην Αλάσκα και σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Αυστραλία.

Αυτό που κρατάμε εμείς από τους «Fite Travels» είναι το ότι αν θέλεις να κάνεις πραγματικά αυτή τη ζωή, μπορείς! Φτάνει μόνο να σου αρέσουν οι προκλήσεις και να προσαρμόζεσαι εύκολα.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.mediadrumworld.com

*Περισσότερα στο  www.facebook.com/fitetravels