Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Οι ιδιοκτήτες των εταιριών «Work in Progress» και «37.5 Technology» είχαν μια τρελή ιδέα. Να τοποθετήσουν ένα κατάστημα πάνω σ’ ένα γκρεμό μιας απότομης χαράδρας.

Το μικρό μαγαζάκι με το όνομα«Cliffside Shop» έχει διαστάσεις 2×3 μέτρα. Συναρμολογήθηκε και κρεμάστηκε στα 92 μέτρα από το έδαφος πάνω σ’ ένα βουνό στο φαράγγι Eldorado του Κολοράντο των ΗΠΑ, που είναι και δημοφιλής προορισμός για όσους ασχολούνται με το άθλημα της αναρρίχησης.

Όσοι αναρριχητές φθάνουν στο σημείο δέχονται το θερμό καλωσόρισμα των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα, τους παρέχουν ό,τι χρειάζονται, μα πάνω απ’ όλα τους ενθαρρύνουν ώστε να καταφέρουν να φτάσουν ως την κορυφή.

Εκτός από το διασκεδαστικό κομμάτι της πρωτοβουλίας οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να συγκεντρώσουν 15.000 δολάρια για τη βελτίωση των τοπικών αναρριχητικών διαδρομών, καθώς επίσης και για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη διατήρηση της δημόσιας γης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Matt Talbot οι λάτρεις του αθλήματος θα συναντήσουν κι άλλα τέτοια καταστήματα στο μέλλον ακόμη και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, για να τους παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό όποτε το έχουν ανάγκη.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.unusualplaces.org