Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ο Βρετανός εφευρέτης James Longcroft αντιλαμβανόμενος την οικολογική καταστροφή που συντελείται πάνω στον πλανήτη από την αλόγιστη χρήση πλαστικών μπουκαλιών, αποφάσισε να βρει έναν τρόπο να τερματιστεί μια για πάντα.

Πρόσφατα αποκάλυψε την καινοτόμα οικολογική εκδοχή του για ένα μπουκάλι νερό, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο χαρτί με μια αδιάβροχη επικάλυψη. «Η διαδικασία ανάπτυξης του προϊόντος ήταν δυσκολότερη απ’ ότι αρχικά αναμενόταν κι απαιτούσε την κατασκευή μηχανημάτων νέας τεχνολογίας» αναφέρει ο Longcroft.

Η ερευνητική ομάδα χρειάστηκε έξι μήνες πειραματισμών για να καταλήξει σ’ ένα μοντέλο εμπορικά βιώσιμο. Τα μπλε σκούρα μπουκάλια αποτελούν το τελικό προϊόν της εταιρίας «Choose Water» και ονομάζονται «Choose 2».

Είναι πλήρως βιοδιασπώμενα μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων και μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια από τα θαλάσσια πλάσματα σε αντίθεση με τα πλαστικά, ενώ εξουδετερώνουν την οξύτητα του εδάφους όταν απορριφθούν στη γη.

Όταν θα διατεθούν στην αγορά προς πώληση η εταιρία υποστηρίζει πως θα κοστίζουν περίπου 1 δολάριο κι όλα τα κέρδη της επιχείρησης θα δωρίζονται στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Water for Africa» που στόχος τους είναι να παρέχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό στους ανθρώπους που κατοικούν στην Αφρική.

Η Choose Water οραματίζεται τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της ανθρωπότητας με τη φύση και την εποχή που η κατανάλωση δε θα έχει βλαβερές συνέπειες στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.businessinsider.com