Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Βρισκόμενος στη συνηθισμένη του διαδρομή στο τρένο της Νέας Υόρκης, ένας επιβάτης ονόματι Corey Simmons, βρήκε την ευκαιρία να μελετήσει μαθηματικά.

Ο λόγος ήταν ο γιος του που πήγαινε στην 3η τάξη κι αντιμετώπιζε προβλήματα κατανόησης των κλασμάτων. Ο Corey προσπαθώντας να ξαναθυμηθεί τους μαθηματικούς τύπους και τις εφαρμογές ύστερα από 30 χρόνια που ο ίδιος τα είχε διδαχτεί, αδυνατούσε ν’ ανακαλέσει τις λύσεις.

Καθώς μελετούσε απορροφημένος στη σκέψη του, δίπλα του κάθισε ένας άλλος επιβάτης και τον ρώτησε τι έκανε. Εκείνος του εξήγησε πως προσπαθούσε να θυμηθεί τα κλάσματα ώστε να βοηθήσει το γιο του στα Μαθηματικά. Τότε ο άγνωστος του είπε πως ήταν καθηγητής Μαθηματικών και θα ήταν παραπάνω από ευτυχής αν του επέτρεπε να τον βοηθήσει.

Η Denise Wilson που βρισκόταν απέναντί τους, άκουσε τη συζήτησή και τράβηξε μια φωτογραφία που αργότερα ανέβασε στο Facebook για να κοινοποιήσει την καλή πράξη, της οποίας μόλις είχε γίνει μάρτυρας. «Ο Corey ζήτησε από τον καθηγητή να τον διορθώσει και να του εξηγήσει όλα εκείνα που έκανε λάθος… Μέχρι το τέλος της διαδρομής ο Corey έδειχνε να τα έχει κατανοήσει» ανέφερε η Wilson στην ανάρτησή της.

So today omw from work the guy in the red sat down opend up his folder and started reading a few stops later the guy…

Posted by Denise Wilson on Tuesday, 17 April 2018

Παρόλο που κανείς δεν έμαθε το όνομα του καθηγητή, η πράξη του συγκίνησε ιδιαίτερα τη Wilson που βούρκωσε με την όμορφη εικόνα ενός ανθρώπου να βοηθά έναν άλλο άνθρωπο.

Ίσως σε αυτές τις μικρές, απλές πράξεις προσφοράς προς τον συνάνθρωπο κάποιος να μη δώσει σημασία, όμως είναι αυτές που μας καθορίζουν ως ατομικότητες, αλληλεπιδρώντας με θετικό τρόπο στην καθημερινότητα μιας κοινωνίας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο newyork.cbslocal.com