Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Ένα ηχηρό παράδειγμα ανθρωπιάς και συνεργατικής αλληλεγγύης, αποτελεί μία ομάδα εργαζομένων σ’ ένα εργοστάσιο στην πόλη Μάρμπουργκ της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εν λόγω ομάδας αποφάσισαν να δωρίσουν 3.300 υπερωρίες στον συνάδελφο τους εν ονόματι, Andreas Graf, για να μπορέσει να στηρίξει τον τρίχρονο γιο του ο οποίος αφενός πάλευε με τη λευχαιμία αφετέρου είχε χάσει τη μητέρα του.

Την ημέρα  λοιπόν, που το μικρό αγόρι, Julius, επέστρεψε σπίτι του μετά από εννέα ολόκληρες εβδομάδες νοσηλείας, η μητέρα του πέθανε ξαφνικά από καρδιά.  Έτσι, ο 36χρονος πατέρας θέλοντας να σταθεί δίπλα στον γιο του, εξάντλησε όλες τις εβδομάδες αδειών που δικαιούταν.

Ωστόσο, το χρονικό διάστημα αυτό κρίθηκε ανεπαρκές για τον ίδιο και το άρρωστο παιδί του. Κατά συνέπεια, η διευθύντρια προσωπικού του εργοστασίου στο οποίο εργαζόταν ο 36χρονος, Pia Meier, ζήτησε από τους συναδέλφους του να του παραχωρήσουν τις υπερωρίες τους ώστε να μπορέσει να παραμείνει αρκετό καιρό ακόμη στο σπίτι του, μη φοβούμενος ότι θα χάσει τη δουλειά του.

Οι 650 εργαζόμενοι, ανάμεσα τους κι άτομα που δεν είχαν συναναστραφεί ιδιαίτερα με τον Andrea, δέχτηκαν την πρόταση της διευθύντριας και συγκέντρωσαν ακριβώς 3.264 υπερωρίες, δηλαδή περίπου 18 μήνες αδείας μετ’ αποδοχών.

Ο πατέρας του νεαρού Julius, δηλώνει αιωνίως ευγνώμων στους συναδέλφους του και βαθιά συγκινημένος για τη στήριξη που του παρείχαν σε μία τόση δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Σημειώνεται ότι το μικρό αγόρι αναρρώνει μετά τις χημειοθεραπείες στις οποίες υπεβλήθη και τα ιατρικά πορίσματα είναι αισιόδοξα για την πορεία της υγείας του.

Μάλλον κάπως έτσι φανταζόμαστε όλοι τους ιδανικούς μας συνεργάτες!

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diaforetiko.gr