Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Το Λιμάνι των Χανίων γέμισε με κοντέινερ. Κοντέινερ που προέρχονται από το κρουαζιερόπλοιο «Silver Spirit» και περιέχουν  όλο τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό που υπήρχε σε αυτό κι η εταιρεία «Silversea Cruises» αποφάσισε να δωρίσει.

Προορισμός τους είναι τα ιδρύματα των Χανίων. Η κίνηση αυτή γίνεται μέσω δωρεάς της πλοιοκτήτριας εταιρείας προς το Δήμο. Όλα τα είδη είναι σε άριστη κατάσταση κι επειδή η τελευταία ανακαίνιση του κρουαζιερόπλοιου έγινε το 2009, η εταιρεία «Silversea Cruises» που διοργανώνει κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο, αποφάσισε να το βγάλει στη δεξαμενή για να το ανακαινίσει και να το επαναφέρει στα δρομολόγια το 2019.

Θέλοντας όμως να ευχαριστήσει την τοπική κοινωνία των Χανίων για τη φιλοξενία της όλα αυτά τα χρόνια της συνεργασίας τους, μιας και το λιμάνι της Σούδας είναι σταθμός για τις κρουαζιέρες που διοργανώνονται, αποφάσισε να δωρίσει όλον τον παλαιότερο εξοπλισμό στα τοπικά ιδρύματα και να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες που έχουν.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προβεί σε παρόμοιες ενέργειες και σ’ άλλα μέρη του κόσμου κι όπως είπε ο εκπρόσωπος της κ.Σπύρος Αλμπέρτης, μια τέτοια κίνηση προς το συγκεκριμένο δήμο είναι το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν.

Ο Δήμαρχος των Χανίων κ.Τάσος Βάμβουκας κι ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ.Κώστας Μανωλικάκης ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της εκφόρτωσης του εξοπλισμού και παρέδωσαν στον κ.Αλμπέρτη τιμητική πλακέτα και μια γκραβούρα από την παλιά πόλη των Χανίων.

Μόλις η εκφόρτωση ολοκληρωθεί, το Silver Spirit θα βάλει πλώρη για το Παλέρμο της Ιταλίας, όπου θα ξεκινήσει η πλήρης ανακαίνισή του.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.neakriti.gr