Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Πολλά μοναχοπαίδια αναπτύσσουν έντονη την επιθυμία να αποκτήσουν αδέρφια. Αυτό μάλιστα μεγαλώνοντας τους γίνεται ακόμη πιο απαραίτητο. Ίσως αυτός είναι κι ένας λόγος που δίνουν μεγάλη σημασία κι αξία στη φιλία και πολλές φορές αναπτύσσουν «αδερφικές σχέσεις» με τους φίλους τους.

Με αυτό το όνειρο και την επιθυμία μεγάλωσαν δύο Τεξανοί, ο Walt Gordy 37 ετών και ο Mark Tolson 36 ετών. Να μπορούσαν να είχαν αδέρφια και να μην ήταν μοναχοπαίδια.

Φαίνεται πως η ευχή τους πραγματοποιήθηκε αν και καθυστερημένα. Οι δύο άντρες, οι οποίοι γνωρίζονταν μέσω κοινών γνωστών κι είχαν κάνει πολλές φορές παρέα, μετά από ένα τεστ DNA που έκαναν ο καθένας τους ξεχωριστά και για διαφορετικούς λόγους, ανακάλυψαν ότι εκτός από φίλοι ήταν και αδέρφια.

Ο Walt όταν προσβλήθηκε από καρκίνο, αποφάσισε να κάνει ένα τεστ DNA και να εγγραφεί σε μια πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούσε να βρει κι άλλους βιολογικούς συγγενείς και να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη σχετικά με το ιστορικό υγείας της οικογένειάς του, μιας και δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον βιολογικό του πατέρα. Τα αποτελέσματα του έδειξαν ότι υπήρχαν κάποιοι μακρινοί συγγενείς οπότε δεν ασχολήθηκε περισσότερο.

Μερικούς μήνες αργότερα ο Mark, έχοντας γίνει πατέρας θέλησε να κάνει τεστ DNA και να εγγραφεί στην ίδια πλατφόρμα με αυτή που χρησιμοποίησε ο Walt τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ώστε να ανακαλύψει αν υπάρχουν κάποιοι συγγενείς, διότι είχε μεγαλώσει μόνο με τη μητέρα του και τα στοιχεία του γενεαλογικού του δέντρου ήταν ελλιπή.

Το σύστημα που χρησιμοποίησαν οι δύο άντρες, διασταύρωσε τα στοιχεία τους κι έστειλε ειδοποίηση στον Walt ως παλαιότερο χρήστη ότι βρέθηκε κάποιος που σύμφωνα με το DNA του φαίνεται να είναι αδερφός του. Όταν του δόθηκε το όνομά του, ο Walt προς μεγάλη του έκπληξη ανακάλυψε πως τον άντρα αυτόν τον γνώριζε ήδη και μάλιστα ήταν φίλοι.

Χωρίς να χάσει χρόνο, τον πήρε αμέσως τηλέφωνο και του είπε αυτό που είχε μάθει. Κανείς από τους δυο τους δεν πίστευε σε μια τόσο μεγάλη σύμπτωση και σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ενώ τόσα χρόνια ήταν απλώς φίλοι, τελικά ήταν αδέρφια και δεν το γνώριζαν.

Ο Gordy και ο Tolson είχαν τον ίδιο βιολογικό πατέρα σύμφωνα με το DNA τους. Οι μητέρες τους κατέφυγαν στην εξωσωματική μέθοδο μέσω δωρητή σπέρματος, ώστε να αποκτήσουν παιδί. Έτυχε να πάνε στην ίδια κλινική για την διαδικασία και τελικά απέκτησαν παιδί από τον ίδιο δωρητή.

Μετά από αυτή την αποκάλυψη, τα δύο αδέρφια είναι αχώριστοι και οι οικογένειες τους γνωρίστηκαν και περνούν μαζί τις διακοπές. Μάλιστα έχουν ήδη κινήσει διαδικασίες για να βρουν αν υπάρχουν κι άλλα αδέρφια τους κατά τον ίδιο τρόπο κι ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να εντοπίσουν κάποια στιγμή και τον βιολογικό τους πατέρα.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com