Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Πού συνυπάρχουν ο Winston Churchill με τους Beatles κι ο Λόρενς της Αραβίας με τον Stephen Hawking; Στον ιδιωτικό κήπο ενός ριζοσπαστικού κι αμφιλεγόμενου εκατομμυριούχου που ακούει στ’ όνομα Felix Dennis.

Ο Felix ξεκίνησε την καριέρα του εκδίδοντας το περιοδικό Oz που τον έκανε έναν από τους πιο επιτυχημένους εκδότες περιοδικού τύπου σ’ όλο τον κόσμο. Είναι περιβόητος για τα εξωφρενικά ξεσπάσματα θυμού του και για το πάθος του για την τέχνη και το περιβάλλον.

Έχει φυτέψει πάνω από ένα εκατομμύριο δέντρα στην ιδιωτική του έκταση στην Αγγλία και μέσα σ’ αυτή τοποθέτησε μια συλλογή γλυπτών που απαρτίζεται από δεκάδες διάσημους χαρακτήρες από διάφορους χώρους.

Τα γλυπτά της συλλογής «The Garden of Heroes and Villains» είναι διαταγμένα σε σειρά κι αναπαριστούν πάνω από 50 πραγματικούς και φανταστικούς χαρακτήρες, που ο καθένας τους αντιπροσωπεύει κάτι σημαντικό για τον εκκεντρικό Felix Dennis.

Το μνημείο αποτελεί μια εξαιρετική έκθεση που συνταιριάζει τη διαφορετικότητα, αποτυπώνοντας σαν μια μικρογραφία το παράδοξο φαινόμενο της ενωτικής αντίθεσης που συναντάται παντού στον πλανήτη.