Γράφει η Δήμητρα Γιαννάκη

Η Vespa, το κλασικό όχημα που όλοι λατρέψαμε, επανεμφανίζεται με φουτουριστική μορφή κι όμως τόσο σύγχρονη! 

Ο Ιταλός βιομηχανικός σχεδιαστής Giulio Iacchetti «κλείνει το μάτι» στην αυθεντική Vespa του 1946 με την ιδέα του για ένα κομψό, μινιμαλιστικό ηλεκτρικό όχημα. Το αγαπημένο ιταλικό scooter επανεμφανίζεται ως Vespampère,με τον Iacchetti να συνδέει το παρελθόν με το παρόν για ένα πρωτοποριακό όχημα σχεδιασμένο για καλύτερες βόλτες στο αστικό περιβάλλον.

Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ με τα χρόνια, η Vespa έγινε εξαιρετικά ογκώδης, το προτεινόμενο ηλεκτρικό όχημα του Iacchetti δημιουργεί μια λεπτότερη έκδοση που του επιτρέπει ν’ αφαιρέσει τα πλαϊνά πλαίσια. Αυτό μας ταξιδεύει πίσω στις ημέρες όταν η Vespa είχε την τιμητική της στη μεγάλη οθόνη κατά την διάρκεια της Χρυσής Εποχής του Ιταλικού Νεορεαλιστικού Κινηματογράφου. Όμως, καλλιεργώντας νοσταλγικά την επιθυμία για επιστροφή σε αυτή την εποχή, ο Giulio Iacchetti δεν αποστρέφει το βλέμμα από την τεχνολογία του σήμερα.

Χαρακτηριστικά, μια ενσωματωμένη υποδοχή για smartphone επαναφορτίζει το τηλέφωνό σου ενώ το κρατά προστατευμένο από τη βροχή ενώ ταυτόχρονα το ταχύμετρο, ο μετρητής καυσίμων και τα φώτα είναι προσβάσιμα μέσω μια ασύρματης εφαρμογής.

Την ίδια στιγμή, ο σχεδιαστής συντηρεί τα κλασικά στοιχεία όπως το στρογγυλό μπροστινό φανάρι κι έξυπνα ενσωματώνει φλας στους εσωτερικούς καθρέπτες. Συνολικά, ο Iacchetti έχει δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κλασικής Ιταλικής Vespa που γεννήθηκε από την αναγκαιότητα για οικονομική μετακίνηση στην μεταπολεμική Ιταλία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Εμείς ανυπομονούμε να την οδηγήσουμε!