Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Η Σαββέρια Μαργιολά είναι νέα, όμορφη και ταλαντούχα. Κατάγεται από μουσική οικογένεια αφού ο πατέρας της Δημήτρης Μαργιολάς είναι γνωστός μουσικός, το ίδιο κι ο παππούς της, Γιώργος Μαργιολάς, βιολιστής και μουσικοσυνθέτης .

Η σχέση της με το τραγούδι ξεκίνησε νωρίς αφού σε πολύ μικρή ηλικία ηχογράφησε με τον μικρότερο αδερφό της το πρώτο της cd όπου ερμήνευε παιδικά τραγούδια!  Από τα 17 της και μετά, ξεκινά η επαγγελματικής της καριέρα με συνεργασίες που πολλοί θα ζήλευαν.

Φάνης Μεζίνης, Μανώλης Μητσιάς, Κώστας Μακεδόνας, Μαρινέλλα, Αντώνης Ρέμος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώτα Νέγκα, Δημήτρης Μητροπάνος και Σωκράτης Μάλαμας είναι μερικά από τα ονόματα με τα οποία είχε την τύχη να βρεθεί στην ίδια μουσική σκηνή μαζί τους.

Αν κι η βελούδινη φωνή της τραγουδά για εμάς αρκετά χρόνια τώρα, θα βρεις να τη χαρακτηρίζουν συχνά «νέα ερμηνεύτρια» αφού πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να παρακολουθούν την επαγγελματική της πορεία μετά την μεγάλη επιτυχία που έκανε το τραγούδι της «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις».  Ένα τραγούδι που κάθε άνθρωπος γνωρίζει, ακούει και σιγοτραγουδά…

Η ίδια δηλώνει πως κάθε της τραγούδι, εύχεται ν’ αρέσει και ν’ αγγίζει τις καρδιές του κόσμου. Τη συναντάς σε δημιουργική περίοδο μιας κι έχει κυκλοφορήσει το νέο της τραγούδι σε συνεργασία με τους Ετερονήμισυ με τίτλο «Στα μικρά μας λάθη» κι ετοιμάζεται να «επιστρέψει» παρέα με τον Θοδωρή Κοτονιά στο Σταυρό του Νότου Plus για δύο μελωδικές και ταξιδιάρικες εμφανίσεις, τα Σάββατα, 5 και 12 Μαΐου. 

Το e-motions θέλησε να γνωρίσει καλύτερα την όμορφη και γεμάτη ταλέντο Σαββέρια Μαργιολά κι εκείνη ανταποκρίθηκε μοιράζοντας συναισθήματα και σκέψεις μέσα από 20 ρήματα. Μια συνέλεξη όπου αποδεικνύει πως πίσω από την ατμοσφαιρική και βελούδινη αυτή φωνή κρύβεται μια ακόμη πιο «βελούδινη» προσωπικότητα.

Αγαπώ γιατί η αληθινή αγάπη φτιάχνει έναν καλύτερο κόσμο πέρα απ΄το ψέμα και τη διαφθορά.

Ευγνωμονώ τους γονείς μου που με έμαθαν να εκτιμώ το δώρο της ζωής.

Οργίζομαι με τη βία απέναντι στους ανθρώπους και τα ζώα.

Έλκομαι από ανθρώπους που έχουν παιδεία, καλοσύνη κι υψηλό πνευματικό επίπεδο.

Θαυμάζω όλους τους ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία κι έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα μέσα από το έργο τους.

Διαβάζω κυρίως βιβλία ψυχολογικού περιεχομένου προσπαθώντας να κατανοήσω καλύτερα τον εαυτό μου και τους γύρω μου.

Ενεργώ συχνά με το ένστικτο και στηριζόμενη στην άμεση αίσθηση προχωρώ σε μια πράξη και στη συνέχεια ανακαλύπτω ότι υπήρχε από πίσω ασυνείδητη γνώση- αποθηκευμένη γνώση.

Νοσταλγώ συχνά τα παιδικά μου χρόνια γιατί μου λείπει η ανεμελιά που είχαν αυτά τα χρόνια. Οι αναμνήσεις εκείνης της περιόδου με ξεκουράζουν.

Προσφέρω γιατί η προσφορά είναι χαρά κι ευτυχία όταν θέλεις αυτό που κάνεις.

Σοκάρομαι με όσα συμβαίνουν στην ανθρωπότητα καθημερινά, με τους ηγέτες αυτού του κόσμου που διαφεντεύουν τις ζωές των ανθρώπων, μη υπολογίζοντας την ανθρώπινη υπόσταση.

Στηρίζω και στηρίζομαι στην άδολη φιλία, στο φιλότιμο, στην αλληλεγγύη, στην εργατικότητα, στην υπευθυνότητα, στην αγάπη γι’ αυτό που κάνω.

Απεχθάνομαι το ψέμα, την αδικία και την αναξιοκρατία.

Λυπάμαι όταν αντικρίζω δυστυχία γύρω μου.

Ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μου.

Χαίρομαι όταν καταφέρνω μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια ν’ αγγίξω τις ψυχές των ανθρώπων. Αυτό το μοίρασμα συναισθημάτων είναι ανεκτίμητο.

Φοβάμαι στη σκέψη της απώλειας των αγαπημένων μου ανθρώπων. Νομίζω πως δε θα είμαι ποτέ έτοιμη να το διαχειριστώ.

Απολαμβάνω να κοιτάζω τον ήλιο που λάμπει, τη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, Μοναστηράκι, Πλάκα, Θησείο, μια θεατρική παράσταση, μια ωραία ταινία, το καλοκαίρι στα νησιά της καρδιάς μου Νάξο και Λευκάδα.

Αγγίζω τρυφερά τα παιδιά, τη φύση, τα όνειρά μου.

Διασκεδάζω με τους ανθρώπους που έχουν χιούμορ, με την τρέλα των φίλων μου.

Επιβιώνω προσπαθώντας ν’ ανταποκριθώ καλύτερα στις αλλαγές.