Γράφει η Έφη Φωτεινού

Έρχονται με βήμα γοργό τα Χριστούγεννα, η εποχή της χαράς και της προσφοράς! Δωράκια ανταλλάσσουν χέρια, χαμόγελα σχηματίζονται, οι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και ζαχαροπλαστικές έχουν την τιμητική τους!

Γιατί καλά τα αγοραστά, αλλά σαν το χειροποίητο δεν έχει. Η χαρά του να δημιουργείς ιδιαίτερα δωράκια και γλυκίσματα, τα οποία προορίζονται για τους ανθρώπους που αγαπάς, δε συγκρίνεται με τίποτα. Ο αποδέκτης του δώρου νιώθει ξεχωριστός, βλέπει ότι τον σκέφτηκες κι αφιέρωσες χρόνο να φτιάξεις κάτι για εκείνον. Κι αυτό είναι αγάπη. Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη. Αγάπη πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και τυλιγμένη με χρωματιστές κορδέλες!

Με λίγα υλικά και πολλή φαντασία, μπορούμε  να δημιουργήσουμε μικρά έργα τέχνης. Ο βαθμός δυσκολίας εξαρτάται από το πόσο πιάνουν τα χέρια μας.  Κι αν δεν έχουμε φαντασία, λίγο σεργιάνι στο διαδίκτυο μας λύνει το πρόβλημα. Οι σελίδες που βγαίνουν μετά από αναζήτηση λέξεων όπως, “Christmas Craft”, “DIY”, ορολογίες που όλοι είμαστε πια εξοικειωμένοι, δείχνουν βήμα – βήμα πώς να γίνουμε καλλιτέχνες, μικροί – μεγάλοι. Διότι, υπάρχουν και κατασκευές που απευθύνονται σε παιδιά και είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να περάσουμε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Δε χρειάζονται πολλά χρήματα για κάτι τέτοιο. Τα περισσότερα υλικά τα έχουμε ήδη σπίτι μας. Κουμπιά, κορδέλες, χαρτόνια, μαρκαδόροι, κόλλες και ψαλίδια, βαζάκια και συσκευασίες άδειες, αλλά και ζάχαρη, αλεύρι, κανέλα, σοκολάτα, καραμέλες, μπορούν αν χρησιμοποιηθούν καταλλήλως, να σχηματίσουν γουράκια, ημερολόγια, στολίδια, παραμυθένια μπισκοτόσπιτα, αστέρια, καμπανούλες, έλατα!

Διάθεση να υπάρχει και κέφι για δημιουργία και μπορούμε να κάνουμε πράματα και θάματα!

Η Έφη Φωτεινού είναι blogger και μπορείς να τη διαβάζεις και στο www.nouazetamefountouki.gr