Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Υπάρχουν άνθρωποι ανά τον κόσμο, ταγμένοι για ν’ αγαπούν τους συνανθρώπους τους. Διακατέχονται από μια ευαισθησία και μια ανιδιοτελή αγάπη που είναι ν’ αναρωτιέται κανείς από πού πηγάζει και πώς παραμένει ανεξάντλητη στο πέρασμα του χρόνου. Άλλες φορές οι πράξεις τους αναγνωρίζονται κι επιβραβεύονται κι άλλοτε περνούν απαρατήρητες.

Στην περίπτωση της Stephanie Taylor, η επιβράβευση για την προσφορά της ήρθε από τον οργανισμό στον οποίο έχει αφοσιωθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Της δόθηκε το βραβείο Lizzie ως ελάχιστο δείγμα των υπηρεσιών της στο συγκεκριμένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στο Μίσιγκαν με την επωνυμία Covenant House Michigan.

Ο εν λόγω οργανισμός παρέχει καταφύγιο καθώς κι εκπαιδευτικά κι επαγγελματικά προγράμματα σε νέους από 18-24 ετών. Κυρίως σε νέους που είναι άστεγοι ή κινδυνεύουν τριγυρνώντας στους δρόμους, έχοντας φύγει από το σπίτι τους.

Η Taylor εδώ και 20 χρόνια τριγυρίζει στους δρόμους μ’ ένα μίνι βαν και πλησιάζει τους νέους, ενημερώνοντάς τους για τον οργανισμό στον οποίο συμμετέχει, τους λέει για τα προγράμματα και για τις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να έχουν ώστε να ξεφύγουν από τους δρόμους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πολλές φορές οι νέοι είναι επιφυλακτικοί κι αρνητικοί στο να δεχτούν οποιαδήποτε βοήθεια ή πληροφορία, όμως η Taylor δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Μερικά παιδιά λένε ότι φιλοξενούνται σε φιλικά σπίτια, τα οποία στην ουσία δεν είναι καθόλου φιλικά και πολλές φορές προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό κι ένα κρεβάτι να κοιμηθούν αναγκάζονται να βγουν στην πορνεία.

Αυτός είναι ο στόχος της συγκεκριμένης γυναίκας, να σώσει όσους περισσότερους νέους ανθρώπους μπορεί από κάθε λογής κίνδυνο που παραμονεύει στους δρόμους. Πολλές φορές πηγαίνει στις αίθουσες των νοσοκομείων που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά, μιας κι εκεί καταφεύγουν πολλά νεαρά άτομα, υποκρινόμενα τους ασθενείς ώστε να περάσουν τη νύχτα χωρίς να κινδυνεύουν. Άλλες πάλι φορές πηγαίνουν σε σταθμούς διέλευσης όπου επιτρέπεται η είσοδος για να προφυλαχτούν από το κρύο και το σκοτάδι.

Ο οργανισμός στον οποίο έχει αφοσιωθεί η Taylor έχει δεχτεί πάνω από 60.000 νέους και συνεχίζει το έργο του, μέσω ανθρώπων όπως η Stephanie Taylor η οποία αρνείται να γυρίσει την πλάτη και ν’ αδιαφορήσει σε ό,τι συμβαίνει γύρω της στους δρόμους του Detroit.

Το βραβείο που της δόθηκε σίγουρα δείχνει ότι αναγνωρίζεται η προσφορά της, αλλά το να χαρίζεις ένα καλύτερο μέλλον σ’ έναν άνθρωπο και να τον βλέπεις να πετυχαίνει στόχους και να γίνεται ενεργό μέλος στην κοινωνία, είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για έναν Άνθρωπο όπως η Stephanie Taylor.

Άτομα σαν τη συγκεκριμένη γυναίκα ευτυχώς υπάρχουν σε κάθε γωνιά του κόσμου και μας κάνουν να ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο αύριο.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com