Γράφει η Αθανασία Βιδάλη


Πολλές φορές μπορεί ένας άγνωστος άνθρωπος να σου κάνει τόσο μεγάλο καλό που καταλήγει να θεωρείται ένα από τα πιο κοντινά σου άτομα, ακόμη και μέλος της οικογένειας σου. Πόσο μάλλον όταν αυτό που σου προσφέρει είναι η ίδια σου η ζωή! Μέλος της οικογένειάς της βλέπει πλέον η μικρή Adriana Aviles τον Mike Laureano κι όχι άδικα.

Η Adriana διαγνώστηκε με λευχαιμία πριν από τρία χρόνια περίπου και δεν κατάφερε ο οργανισμός της ν’ αντιδράσει στη θεραπεία. Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μεταμόσχευση του μυελού των οστών, αναζητώντας τον συμβατό δότη.

Ο Mike, λοιπόν, 29 ετών και βετεράνος του αμερικανικού στρατού για οκτώ χρόνια πολεμώντας στο Ιράκ, έχοντας εγγραφεί στο «Be the Match», μία ιστοσελίδα όπου αναφέρονται καθημερινά περιστατικά καρκίνων κι αναζητούνται οι  δότες, είδε την περίπτωση του μικρού κοριτσιού κι αποφάσισε να βοηθήσει. Έκανε τις απαραίτητες ενέργειες κι είδε πως ήταν συμβατός. Χωρίς δεύτερη σκέψη προχώρησαν στη μεταμόσχευση κι η Adriana σώθηκε από τον καρκίνο.

pics by Brttney Hanvey / CATERS NEWS

«Ξύπνησα ένα πρωί, έχοντας περάσει δύο χρόνια από την εγχείρηση, κι είχα ένα μήνυμα στο Facebook από τη μαμά της Adriana όπου μου έδειχνε την κόρη της και μου έλεγε πως μπορεί να μην γνωριζόμαστε αλλά αυτό είναι το μικρό κορίτσι που έσωσα πριν δύο χρόνια. Σκούντηξα τη γυναίκα μου και της έδειξα τη φωτογραφία με ενθουσιασμό» αναφέρει ο ίδιος.

Πάντα ήθελαν να γνωριστούν κι έτσι με πρωτοβουλία της μητέρας της Adriana ήρθαν σε επαφή. Στο βίντεο που ακολουθεί απεικονίζεται η πρώτη τους συνάντηση σε κλίμα συγκίνησης και συνάμα χαράς. Το συγκεκριμένο απόσπασμα κάνει τον γύρο του διαδικτύου κι όχι αδίκως καθώς τέτοιες πράξεις αφενός είναι άξιες σεβασμού αφετέρου μας δίνουν δύναμη κι ελπίδα ν’ αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία στη ζωή μας.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.catersnews.com

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.foxnews.com