Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Στις 7 Μαρτίου 2018, ο CEO της εταιρείας WALT DISNEY, Bob Iger, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα διαθέσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, σε παιδιατρικές κλινικές και νοσοκομεία, σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να επαναπροσδιορίσει με το δικό της τρόπο την εμπειρία των παιδιών στους συγκεκριμένους χώρους και να κάνει τα δωμάτια και τους διαδρόμους των νοσοκομείων λιγότερο ψυχρούς. 

Η ανακοίνωση έγινε στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Τέξας, το οποίο είναι το πρώτο απ’ όπου θα ξεκινήσει η συγκεκριμένη ενέργεια. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας αλλά κι η ελίτ της παιδιατρικής περίθαλψης σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι θεράποντες ιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν ήδη ενημερωθεί και συμπράττουν ώστε τα παιδιά κι οι οικογένειες τους να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία, όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη μέσα στις τόσο δυσάρεστες καταστάσεις που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν.

Η εταιρεία επιστράτευσε μια μεγάλη ομάδα «Ηρώων», ανθρώπους που ειδικεύονται στη φροντίδα μικρών ασθενών και στη στήριξη των οικογενειών τους, οι οποίοι τους ενημέρωσαν σχετικά με τα θέματα που προκύπτουν, τις δυσκολίες και τις καταστάσεις άγχους κι αγωνίας που βιώνουν τα παιδιά κι οι οικογένειές τους. Χωρίς τη συμμετοχή του συγκεκριμένου γκρουπ ειδικών δε θα μπορούσαν να προχωρήσουν σ’αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Σύμφωνα με τον Iger θα προσπαθήσουν μέσα από την παρουσία αγαπημένων παιδικών ηρώων και χαρακτήρων να δημιουργήσουν φανταστικές ιστορίες, μετατρέποντας ένα άχαρο κι αγχωτικό περιβάλλον, όπως αυτό ενός νοσοκομείου, σε κάτι πιο οικείο και πιο ζεστό. Αυτό ευελπιστούν να συμβάλλει τουλάχιστον στην ψυχολογία ασθενών και συνοδών και ν’ αποφορτίσει το ψυχρό κλίμα που επικρατεί σε δωμάτια και διαδρόμους.

Η ιατρική θεραπεία πολλές φορές, θέλει για συμπαραστάτη τη «συναισθηματική ανάταση». Ας ελπίσουμε πως τα 100 εκατομμύρια δολάρια της εταιρείας Walt Disney, που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, θα γίνουν η αφορμή για να χαμογελάσουν πολλά παιδικά προσωπάκια και μακάρι να μη χρειαστεί να γεμίσει κανένα κρεβατάκι πια, σε κανένα παιδιατρικό νοσοκομείο σ’ όλο τον πλανήτη.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com