Γράφει η Μελίνα Αγγελάκη

Η Λονδρέζικη εταιρεία ρούχων με την επωνυμία River Island, αποφάσισε να διαφημίσει τα ρούχα της με μοντέλα, παιδιά από 3 έως 10 ετών, με σύνδρομο Down.

Γι’ αυτό το λόγο απευθύνθηκε στο πρακτορείο μοντέλων Zebedee Management, το οποίο ειδικεύεται σε μοντέλα ΑΜΕΑ. Εκεί ανακάλυψαν την 6χρονη Κόρα Μπίσοπ, ένα λαμπερό πλάσμα που το σύνδρομο Down δε φαίνεται να σταθεί τροχοπέδη τώρα ή στο μέλλον για οτιδήποτε θελήσει να κάνει.

Η Κόρα Μπίσοπ γεννήθηκε με σύνδρομο Down κι η οικογένειά της αγωνιούσε καθημερινά για το μέλλον της. Παρουσίασε όμως ιδιαίτερη αγάπη στο να ποζάρει και να περπατάει σαν μοντέλο μέσα στο σπίτι, οπότε όταν οι γονείς της άκουσαν για το συγκεκριμένο πρακτορείο, θέλησαν να το επισκεφτούν και να τη φέρουν σ’ επαφή με κάτι που έδειχνε να την ενδιαφέρει.

Τον περασμένο Απρίλιο δέχτηκαν τηλεφώνημα από το πρακτορείο και πολύ γρήγορα η Κόρα επιλέχθηκε για την διαφημιστική καμπάνια της συγκεκριμένης εταιρείας. Η ίδια φαίνεται ν’ απολαμβάνει κάθε στιγμή της φωτογράφισης, ενθουσιάζεται με τα ρούχα, τα φώτα και κυρίως με τα μπαλόνια και χαμογελάει συνεχώς κάνοντας και τους άλλους γύρω της να γελούν με τα νάζια και τα σκέρτσα της.

Η μητέρα της, Σέριλ, λέει πως όλη η οικογένειά της είναι περήφανη για την Κόρα κι εύχονται όποιο δρόμο κι αν επιλέξει στο μέλλον να νιώθει γεμάτη κι ευτυχισμένη.

Κι η εταιρεία αλλά και το πρακτορείο, θέλουν ν’ αποδείξουν πως το μόντελινγκ δεν κάνει διαχωρισμό στους ανθρώπους. Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του ομορφιά.

Άλλωστε η ζωή είναι Θείο δώρο και στα δώρα καλό είναι να μην κοιτάμε το περιτύλιγμα…

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.tilestwra.com