Γράφει η Δήμητρα Γιαννάκη

Το «Holey Schmid Donuts», κατάστημα στο κέντρο της πόλης Reno στην πολιτεία της Νεβάδα, προσφέρει στους θαμώνες του πολλά τραπέζια, μια βιτρίνα με ωραία θέα και τα πιο νόστιμα donuts. Οι ιδιοκτήτες του ανήρτησαν ένα βίντεο στο λογαριασμό του καταστήματος στο facebook , μόνο που  αυτή τη φορά δεν ήταν για τα γευστικά τους προιόντα. Στο βίντεο φαίνεται μια γυναίκα να κλέβει χρήματα από το δοχείο με τα tips του Σαββατοκύριακου κι ο μόνος λόγος που το έκαναν είναι όχι για να θέσουν τη γυναίκα ενώπιον της δικαιοσύνης, αλλά για να συλλέξουν δωρεές με τρόφιμα για εκείνη!

«Ενώ ξαφνιαστήκαμε από αυτό το γεγονός, συνειδητοποιήσαμε επίσης ότι αν κάποιος βρίσκεται σε μια θέση στη ζωή του όπου είναι τέτοια η απόγνωσή του ώστε να κλέψει από σκληρά εργαζόμενους υπαλλήλους, βρίσκεται προφανώς σε μεγάλη οικονομική ανέχεια» ήταν τα λόγια των Galen και Cadi Schmidt που συνόδευαν το post τους.

«Στο Holey Schmidt Donuts προτιμάμε να ενισχύσουμε την καλοσύνη», συνέχιζε η ανάρτηση. «Θα συλλέξουμε φαγητό γι’ αυτή τη γυναίκα, ελπίζοντας ότι αυτό θα τη βοηθήσει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι ώστε να λάβει βοήθεια και να βρει φαγητό».

Οι Schmidts είχαν πει ότι αν δεν καταφέρουν να βρουν τη γυναίκα μέχρι τις 7 Μαΐου, τότε θα δώριζαν τα τρόφιμα στη Τράπεζα Φαγητού της Βόρειας Νεβάδα και θα προσέφεραν έκπτωση στους πελάτες που θα έφερναν εκείνη την εβδομάδα μη ευπαθή και τρόφιμα που δεν έχουν λήξει.

Το Holey Schmidt Donuts άνοιξε δίπλα στο Terry Lee Wells Nevada Discovery Museum τον Φεβρουάριο κι αν και δεν ξέρουμε τελικά αν βρέθηκε η γυναίκα στο βίντεο ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να επαινέσουμε αυτή την εξαίσια πράξη.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.eu.usatoday.com