Γράφει η Μαρία Καλλίλα

Υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, που με τις πράξεις τους, μας καθηλώνουν και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν θα αντιδρούσαμε με τον ίδιο τρόπο σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Είναι άξιοι θαυμασμού αλλά κι αποτελούν πρότυπο για όλους μας. Ο λόγος για μια νοσοκόμα, η οποία έγινε φύλακας άγγελος για έναν άγνωστο άνδρα και του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

 Η Lori Wood, εργάζεται ως νοσοκόμα στο «Priedmont Newnan Hospital» στην Georgia της Αμερικής. Στη βάρδια της στην εντατική, γνώρισε τον 27χρονο Jonathan Pinkard, τον οποίο έφεραν στα επείγοντα του νοσοκομείου, γιατί κατέρρευσε ξαφνικά την ώρα που εργαζόταν. Ο νεαρός άνδρας διεγνώσθη με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια και χρειαζόταν άμεσα μεταμόσχευση καρδιάς.

Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούσε να μπει στη λίστα των μεταμοσχεύσεων διότι δεν υπήρχε κανένας από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον του που να μπορούσε να αναλάβει την μετεγχειρητική του φροντίδα. Αυτή είναι μία από τις πιο βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για όσους μπαίνουν στη λίστα μεταμοσχεύσεων.

Η Lori έμαθε για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο ασθενής της. Δυο μέρες μετά την εισαγωγή του κι έχοντας πλήρη συνείδηση της κατάστασης του Jonathan, ένιωσε την υποχρέωση ως άνθρωπος αλλά κι ως νοσοκόμα, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Έτσι αποφάσισε να υιοθετήσει επισήμως τον νεαρό ασθενή και να του δώσει τη δυνατότητα να μπει στη λίστα μεταμοσχεύσεων και να έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Λίγο αργότερα, έγινε η μεταμόσχευση κι ο Jonathan, πήγε στο σπίτι της Lori, στο σπίτι της οικογένειάς του, όπου με πολλή φροντίδα, αγάπη και στήριξη, αναρρώνει με γρήγορους ρυθμούς και πολύ σύντομα θα επιστρέψει στην εργασία του.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Lori, δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το να φερθεί ανθρώπινα σ’ έναν άνθρωπο που την είχε ανάγκη. Είχε ένα σπίτι, μια οικογένεια κι ένα άδειο δωμάτιο, ενώ λόγω του επαγγέλματός της είχε την πείρα να περιθάλψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον 27χρονο άνδρα. Άλλωστε, όπως προσθέτει, ο Θεός μας φέρνει αντιμέτωπους με ανθρώπους και καταστάσεις για να δει πώς θα πράξουμε. Εγώ έπραξα ακολουθώντας το αίσθημα ευθύνης που μιλούσε μέσα μου συνεχώς, από τη στιγμή που γνώρισα τον Jonathan.

Οι συνάδελφοι της κι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, μιλάνε για τη νοσοκόμα με τα καλύτερα λόγια και τη θεωρούν έναν αξιέπαινο άνθρωπο που ξέρει να προσφέρει ανιδιοτελώς στο συνάνθρωπό της. Πρόσφατα, προτάθηκε για το βραβείο 360, το οποίο δίνεται σε υπαλλήλους νοσοκομείων, ως ένδειξη αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς τους, σε ασθενείς, επισκέπτες και συνεργάτες του νοσοκομείου που εργάζονται.

Αν δε δοθεί στη Lori Wood, τότε σε ποιον;

The President’s Award is the culminating event of Piedmont’s Promise 360 employee recognition program that awards deserving employees who go above and beyond for patients, visitors or their co-workers. Nominees to the President’s Award include one Promise 360 Champion and two Spotlight winners who represent each Piedmont hospital and entity. The 2018-2019 winner is Lorinda (Lori) Wood, staff RN, PACU from Piedmont Newnan Hospital.

Δημοσιεύτηκε από Piedmont Healthcare στις Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.sunnyskyz.com