Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Ο Jaron Johnson είναι μόλις 8 ετών αλλά επέδειξε μία αξιέπαινη κι ακέραιη στάση που αρκετοί άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας από εκείνον, δε θα την ακολουθούσαν.

Το νεαρό αγόρι ήταν με τη μητέρα του στο παρκινγκ του Waltmare στο Peneville της Λουιζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν βρήκε κάτω 100 δολάρια. «Βρισκόταν λίγο πίσω μου κι είπε «Μαμά κοίτα τι έχω στην τσέπη μου. Mπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να τα επιστρέψουμε στον κάτοχο τους;» δήλωσε η Jodie, η μητέρα του Jaron στο Inside Edition.

Η Jodie γνωρίζοντας πόσο δύσκολα μπορεί κάποιος ν’ αποκτήσει 100 δολάρια είπε στον γιο της ότι θα πήγαιναν σπίτι κι αφού σκεφτόντουσαν τον ιδανικότερο τρόπο θα έψαχναν να βρουν τον κάτοχο των χρημάτων την επόμενη μέρα.

Έτσι κι έγινε. Το επόμενο πρωί ο Jaron είπε στη μητέρα του να καλέσει το Waltmare και να ρωτήσει αν κάποιος έχασε χρήματα. Η γυναίκα το έκανε κι άφησε το τηλέφωνο της για να ειδοποιηθεί σε περίπτωση που βρεθεί ο κάτοχος των χρημάτων χωρίς να δηλώσει φυσικά το ακριβές ποσό.

Την ίδια μέρα, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την κόρη του James Grice, ενός ηλικιωμένου άντρα 86 ετών, ο οποίος έχασε 100 δολάρια ενώ έκανε τα ψώνια του. Επειδή ο άντρας έχει συγκεκριμένο εισόδημα, δεν κατάφερε χάνοντας τα χρήματα ν’ αγοράσει τα πράγματα που ήθελε κι όταν έμαθε πως κάποιος τα βρήκε, «πέταξε» από τη χαρά του.

Ο James Grice κι ο νεαρός Jaron συναντήθηκαν ώστε το μικρό αγόρι να του επιστρέψει τα χρήματα. Προς ένδειξη ευγνωμοσύνης και συμπάθειας, ο Grice του έδωσε 20 δολάρια και τον κάλεσε να δοκιμάσει ένα σνακ από ντομάτες που φτιάχνει ο ίδιος και κατά τύχη ήταν το αγαπημένο του Jaron.

Η μητέρα του Jaron επισημαίνει πως ο γιος της έχει μεγάλη καρδιά και νοιάζεται πάντα για τους άλλους κι εμείς τον επιβραβεύουμε και τον θαυμάζουμε γι’ αυτή του τη στάση.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.goodnewsnetwork.org