Γράφει η Αθανασία Βιδάλη

Η οικογένεια είναι από τα πιο σημαντικά στηρίγματα που έχουμε στη ζωή. Στις χαρές, τις λύπες, αλλά και τις δυσκολίες. Ο David Pendragon, βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να στηρίξει τον 10χρονο γιο της ξαδέρφης του σ’  ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο σχολείο, αλλά και να του διδάξει πως ο ανδρισμός δεν ορίζεται από χρώματα και σχέδια.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμαθητές του 10χρονου Ryker, άρχισαν να τον κοροϊδεύουν όταν αντίκρισαν την νέα τσάντα φαγητού που κρατούσε ενθουσιασμένος. Ο Ryker λατρεύει τις γάτες κι η τσάντα του απεικονίζει γάτες που ταξιδεύουν στο διάστημα. Η τσάντα του είναι  πολύχρωμη με κυρίαρχο το ροζ χρώμα κι αποτέλεσε και το χρώμα αλλά κι η μεγάλη του αγάπη για τις γάτες αφορμή για σχόλια που στεναχώρησαν τον μικρό Ryker.

O Pendragon, αποφάσισε να κάνει κάτι όπου θα έδινε στον Ryker δύναμη για να συνεχίσει να κάνει ό,τι αγαπά και ν’ αγνοεί τα πειράγματα των συμμαθητών του, αλλά και στους συμμαθητές του ένα μάθημα για το ότι τα χρώματα δεν ορίζουν τον ανδρισμό.

Παρήγγειλε το ίδιο τσαντάκι φαγητού και ξεκίνησε να το παίρνει κι εκείνος μαζί του στον συντηρητικό χώρο εργασίας του , αφήνοντας άφωνους όσους τον αντίκριζαν.  Όσοι απορούσαν ή τον ρωτούσαν για το παιδικό σχέδιο της τσάντας και μάθαιναν την ιστορία πίσω από αυτή, επικροτούσαν την κίνηση και συντασσόταν μαζί με τον μικρό Ryker.

H ιστορία έγινε γνωστή όταν ο David Pendragon ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook όπου έγραφε «Η ξαδέρφη μου η Emily, έχει έναν γιο δέκα ετών, τον Ryker. Ο Ryker αγαπά τις γάτες κι ήθελε με περίσσιο ενθουσιασμό να πάρει το νέο τσαντάκι του φαγητού του, με το συγκεκριμένο σχέδιο και χρώμα, στο σχολείο. Τα υπόλοιπα αγόρια της τάξης του όμως, τον κορόιδευαν είτε για τα χρώματα είτε για τις γάτες είτε και για τα δύο. Έτσι, αυτός αποφάσισε να το αφήσει σπίτι ώστε να μην τον ξανά κοροϊδέψουν. Αποφάσισα να σταθώ δίπλα στον μικρό μου ανιψιό και να του δείξω ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αγαπάει ό, τι θέλει και να μη φοβάται να εκφράσει αυτήν του την αγάπη.»

Επισημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας ορισμός του τι είναι ή τι πρέπει να κάνεις ένας άνδρας. Ένας άνδρας μπορεί να είναι συναισθηματικός, μπορεί να είναι εκφραστικός, ανόητος, χαρούμενος ή ν’ αγαπά τα πολύχρωμα αντικείμενα όπως λέει.

Λατρεύει το νέο του τσαντάκι κι ευελπιστεί πως όλα τα αγόρια εκεί έξω θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να ντρέπονται για κάτι που τους αρέσει και να υποστηρίζουν κάθε τους επιλογή μέχρι τέλους.

Σημειώνεται πως η εν λόγω ανάρτηση έχει εκατοντάδες χιλιάδες  likes και κοινοποιήσεις στο Facebook ενώ τα ενθαρρυντικά σχόλια από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο έχουν στην κυριολεξία πλημμυρίσει το προφίλ του David.

Δηλώνουμε κι εμείς ενθουσιασμένοι με αυτή την πρωτοβουλία κι υποστηρικτές κάθε κίνησης που σκοπό έχει ν’ ανατρέψει παγιωμένα λανθασμένα στερεότυπα.

 *Διαβάσαμε την είδηση στο www.metro.co.uk