Η Μ.Κ.Ο «We4All» έχει ιδρυθεί από τον κάτοικο Αμαρουσίου Αντώνη Μπόγδανο και τον Γιάννη Ηλιόπουλο και μέχρι σήμερα έχουν φυτέψει περισσότερα από 15.000 δένδρα σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, διοργανώνουν ίσως την πιο πρωτοποριακή και αισιόδοξη περιβαλλοντική δράση, που για να γίνει πραγματικότητα χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας.

Την Κυριακή, 8 Νοεμβρίου ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη δενδροφύτευση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Είναι απλό: Είμαστε 10 εκ Έλληνες, αν ο καθένας από εμάς την Κυριακή φυτέψει ένα δένδρο, θα έχουμε καταφέρει να φυτέψουμε 10 εκ δένδρα.

Την πρωτοβουλία στηρίζει, μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος των οδικών συγκοινωνιών, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο οποίος έδωσε το σύνθημα: «Ένα δένδρο σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά για να κάνουμε πιο πράσινη την Ελλάδα».

Ο Αντώνης Μπόγδανος

 

Πιο συγκεκριμένα:

«8 Νοεμβρίου κάνουμε αυτό που δεν έχουμε κάνει ποτέ!

Οι μεγάλες αλλαγές στην ιστορία δεν έγιναν από ένα και μόνο άτομο αλλά από ομάδες ανθρώπων. Μπορεί να ξεκίνησαν από την έμπνευση ενός αλλά χρειάστηκε να αγαπήσει ο κόσμος την ιδέα και να την υποστηρίξει. Σε δύσκολους καιρούς όπως είναι η περίοδος που διανύουμε, ως We4All δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το περιβάλλον και η φύση γενικότερα δεν πατάει pause όπως οι οικονομίες του πλανήτη.

Μπορεί πολλοί να θεωρούν πως η ρύπανση μειώθηκε κατά την καραντίνα του Μαρτίου, ωστόσο το πλαστικό και οι μάσκες που έχουμε χρησιμοποιήσει όλον αυτόν τον καιρό σίγουρα έχουν προκαλέσει μεγάλη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Για αυτό το λόγο την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιήσουμε κάτι ανατρεπτικό. Κάτι το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η πρώτη πανελλαδική δενδροφύτευση είναι γεγονός!

Όλοι µας αγοράζουµε ένα δενδρύλλιο ή οποιοδήποτε φυτό και το φυτεύουµε στο µπαλκόνι µας, στον κήπο µας, στο βουνό ή οπουδήποτε µπορούµε, δίνοντας έτσι πνοή και βοηθώντας στην ανάκαµψη του περιβάλλοντος. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/events/1009390229525331

Θέλουμε ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, ανθρώπους που θέλουν να ξανακάνουμε την Ελλάδα πράσινη. Αυτοί είστε εσείς! Σας θέλουμε μαζί μας!».

*Διαβάσαμε την είδηση στο marousi24.gr