Γράφει η Μαριάμ Πολυγένη

Το όνομα «Κωνσταντίνος Περιστέρης» γράφτηκε σε μία ατζέντα του e-motions λίγους μήνες πριν, με σκοπό να επικοινωνήσουμε μαζί του για να τον φιλοξενήσουμε στην ενότητα των Συνελέξεων.

Ο γιατρός του ΕΣΥ που σκορπά αισιοδοξία και θετικότητα με κάθε νέα του δημοσίευση στα social, είναι ο άνθρωπος που υποστηρίζει στην πράξη τη φιλοσοφία μας. Δεν εύχεται απλά να γίνει πιο όμορφος ο κόσμος μας. Έχει προσπαθήσει ο ίδιος να μας τον ομορφύνει…

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό μοιράζεται μαζί μας στιγμές από τη ζωή του, εμπειρίες κι ιστορίες γεμάτες από θετικότητα, με σκοπό να μας εμπνεύσει να δούμε τη σκληρή καθημερινότητα με μια άλλη ματιά, πιο αισιόδοξη. Τα νούμερα των προβολών σε κάθε του βίντεο, δείχνουν πως το καταφέρνει.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν την αισιόδοξη οπτική του και μαζί τους κι εμείς. Ζητήσαμε από τον Κωνσταντίνο να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα για να μάθουμε περισσότερα για εκείνον, μιας κι όπως κι ο ίδιος υποστηρίζει «κατανοείς καλύτερα τον κόσμο γύρω σου, αν επικεντρωθείς στα συναισθήματα των ανθρώπων».

Αγαπώ αυτό το αντανακλαστικό σφίξιμο του μικρού χεριού τους που κάνουν τα νεογέννητα βρέφη, όταν τοποθετώ το μικρό μου δάκτυλο μέσα στην μπουνίτσα τους! Είναι σαν να μου λένε «είμαι εδώ και χαίρω πολύ για την γνωριμία!». 

Εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που με κοιτάνε στα μάτια όταν μου μιλάνε.

Νοσταλγώ τις εποχές που δεν είχαμε τόση τεχνολογία και δικτύωση και λέγαμε μια φορά «στις 8 στην πλατεία» και βρισκόμασταν όντως στις 8 στην πλατεία.

Θαυμάζω αυτούς τους καλοσυνάτους και δυνατούς ανθρώπους, που ενώ έχουν περάσει τα χειρότερα (καταστάσεις και προβλήματα που ούτε φανταζόμαστε) βγαίνουν μέσα από τις φωτιές της πυρκαγιάς κουβαλώντας κουβάδες με νερό γι’ αυτούς που ακόμα καίγονται από τις φλόγες.

Αισθάνομαι τη συναισθηματική κατάσταση κάποιου με το που τον/την παρατηρήσω. Δεκάδες σημάδια, από τον τρόπο αναπνοής και τις εκφράσεις του προσώπου, μέχρι και τον τόνο φωνής και την επιλογή των λέξεων θα σου δώσουν μια καλή ιδέα για το πως αισθάνεται. Η ενέργεια του ανθρώπου δεν κρύβεται.

Ακούω περισσότερο απ’ ότι μιλάω κάθε μέρα. Εξάλλου έχουμε δύο αυτιά κι ένα στόμα σαν κατευθυντήρια οδηγία γι’ αυτό.

Κουράζομαι με τους τοξικούς ανθρώπους. Μηδενική ανοχή για άτομα που γκρινιάζουν, δολοπλοκούν, κουτσομπολεύουν και δεν έχουν έναν καλό λόγο να πουν. Καλή ενέργεια ή καλό δρόμο!

Ζηλεύω όσους κοιμούνται 8 ώρες.

Συγχωρώ όποιον έχει ειλικρινή πρόθεση να αλλάξει και μου δείχνει ότι έχει καταλάβει το λάθος του.

Προβληματίζομαι για τη μάστιγα των ναρκωτικών και των ψυχοφαρμάκων που έχουν διεισδύσει σε όλα σχεδόν τα επίπεδα της κοινωνίας. Οι άνθρωποι παίρνουν χάπια σχεδόν για τα πάντα, για κάθε πρόβλημα ή άβολο συναίσθημα.

Εμπνέομαι με την απέραντη ικανότητα που έχουμε μέσα μας για καλοσύνη κι αλληλοστήριξη. Κάθε μέρα παρατηρώ παραδείγματα γύρω μου που δυναμώνουν την πίστη μου στην καλοσύνη του ανθρώπου.

Αποφασίζω με 100% πρόθεση, με σιγουριά και χωρίς καμία αμφιβολία πως ό,τι κι αν συμβεί, αυτό που αποφάσισα θα γίνει και θα κάνω τις κατάλληλες ενέργειες μέχρι να πραγματοποιηθεί.

Λαχταρώ την ημέρα που θα περπατάω στο δρόμο κι ο κόσμος δε θα μιλάει για χρέη και ριάλιτι TV, αλλά για καλοσύνη, συνειδητότητα κι ανθρώπινα δικαιώματα.

Βλέπω τo ότι συζητάμε ξανά και ξανά τα προβλήματά μας κι είναι ο μεγαλύτερος εθισμός μας. Σταματήστε τη συνήθεια. Μιλήστε για τις χαρές σας. Μιλήστε για κάτι όμορφο στη ζωή σας. Μοιραστείτε με τους άλλους το φως και δείτε το να απλώνεται.

Αγγίζω το πιγούνι μου και σηκώνω το φρύδι μου όταν ζητάνε τη γνώμη μου πάνω σε ένα πολιτικό θέμα. Πάντα νομίζουν ότι σκέφτομαι βαθιά την απάντηση. Στην πραγματικότητα δημιουργώ μια δραματική παύση για ν’ αλλάξω την συζήτηση. Και πάντα πιάνει!

Ντρέπομαι που καμιά φορά πρέπει να υπενθυμίζω τα αυτονόητα. Όπως το ότι οι κύκλοι είναι για να κλείνουν. Τα καλύτερα είναι για να έρχονται. Και το πιο σημαντικό μετά την υγεία είναι η αξιοπρέπεια.

Διαβάζω ότι το άζωτο στο DNA μας, το ασβέστιο στα δόντια μας, ο σίδηρος στο αίμα μας κι ο άνθρακας στα κύτταρα μας, δημιουργήθηκαν στο εσωτερικό καταρρέοντων αστεριών. Είμαστε κατασκευασμένοι από αστερόσκονη δηλαδή! Είμαστε όλοι αστέρια.

Επιθυμώ αυτά που εκπέμπω. Και δουλεύει καταπληκτικά για μένα αυτό.

Θετικές σκέψεις + Θετική ενέργεια = Θετική Ζωή. Τα θετικά αποτελέσματα έρχονται από μόνα τους όταν το βλέπεις έτσι! Έχετε ακούσει που λένε «αααα, αυτός είναι τυχερός»;  Δεν είναι τυχερός! Θετικός είναι. Και το ότι κρατάω θετική στάση κι επιλέγω να απαντάω με καλοσύνη και χαμόγελο σε δοκιμασίες της ζωής μου, πάντα αποδίδει.

Παρατηρώ πως άμα κάτι είναι σημαντικό για έναν άνθρωπο, θα βρει τον τρόπο. Αν δεν είναι, θα βρει μια δικαιολογία.

Προτείνω να ορίζετε μεγάλους στόχους! Στόχους που σας τρομάζουν και σας ενθουσιάζουν ταυτόχρονα. Η ζωή ξεκινάει εκεί που νιώθεις λίγο άβολα!