Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Βιβλία που πετάχτηκαν απ’ τους ιδιοκτήτες τους στην Άγκυρα της Τουρκίας βρήκαν και πάλι μια θέση στη βιβλιοθήκη, χάρη στην πρωτοβουλία των υπαλλήλων καθαριότητας του δήμου.

Αφού τα συνέλεξαν τα τοποθέτησαν σ’ έναν χώρο στις εγκαταστάσεις του δήμου ώστε να έχουν πρόσβαση οι υπάλληλοι της καθαριότητας κι οι οικογένειές τους. Όμως μέσα σε οχτώ μήνες συγκέντρωσαν περί τα 5.000 βιβλία με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον ν’ αυξηθεί κι η βιβλιοθήκη ν’ ανοίξει για το κοινό.

Με αυτή την όμορφη πράξη, οι υπάλληλοι πέτυχαν μια αξιοσημείωτη πολιτιστική δράση. «Ο στόχος μας δεν είναι να βρίσκουμε βιβλία και να τα κρατάμε για τον εαυτό μας, αλλά να τα καταστήσουμε διαθέσιμα στα παιδιά μας και στους ανθρώπους μας. Θέλουμε αυτά τα βιβλία να φτάσουν στους μαθητές και να καλλιεργήσουν σε αυτούς αναγνωστικές συνήθειες» ανέφερε η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού του δήμου Sema Keskaya.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.diastixo.gr