Ο Κόντι και η Μαρί Λούκας είχαν επισκεφθεί αρκετά καταφύγια ζώων στη Βιρτζίνια, θέλοντας να υιοθετήσουν έναν σκύλο. Όταν πήγαν σε ένα στο Ρίτσμοντ, τον προηγούμενο μήνα, κάτι τράβηξε την προσοχή τους.

Ήταν δύο πολύχρωμα σημειώματα, με ζωγραφιές, πάνω στον χώρο που βρισκόταν ένας σκύλος, η  Duquesa. «Είμαι χαριτωμένη και κοντότριχη. Μπορώ να κάνω αγκαλιές και να γαβγίζω. Σας παρακαλώ υιοθετήστε με», ανέφερε το ένα σημείωμα, με παιδικό γραφικό χαρακτήρα. «Έχω ανάγκη να με υιοθετήσουν. Χρειάζομαι φαγητό και νερό. Σας παρακαλώ, υιοθετήστε με», ανέφερε το άλλο σημείωμα.

Αφού διάβασε τα σημειώματα, η Μαρί κοίταξε μέσα, είδε τον σκύλο και μόλις κοίταξε το πρόσωπό της αναρωτήθηκε: «Πώς θα μπορούσα να μην την αγαπήσω;».

Γύρω υπήρχαν κι άλλες ζωγραφιές και γράμματα που είχαν γράψει οχτάχρονα παιδιά, στους χώρους όπου φιλοξενούνταν σκύλοι που θεωρούνταν λιγότερο «επιθυμητοί» για υιοθεσία. Για ζώα με «ατέλειες» και προβλήματα υγείας- όπως η Duquesa, που κουτσαίνει- είναι πιο δύσκολο να βρεθεί ένα σπίτι.

«Κάθε σκύλος είχε μια μικρή ιστορία έξω από την πόρτα του. Ήταν πραγματικά γλυκό», είπε η Μαρί. Συγκινήθηκαν τόσο πολύ, που έφυγαν παίρνοντας μαζί τους τον σκύλο, αλλά και τα σημειώματα, που πλέον τα έχουν κολλήσει στο ψυγείο του σπιτιού τους.

Τα σημειώματα αυτά ήταν έμπνευση της Κένσι Τζόουνς, δασκάλας σχολείου του Ρίτσμοντ, και αποτέλεσμα της δουλειάς των μαθητών της. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Τζόουνς είναι εθελόντρια στο καταφύγιο και έχει υιοθετήσει τρεις σκύλους. Πρότεινε λοιπόν οι μαθητές της να βοηθήσουν να βρουν ένα σπίτι τα ζώα που μπορεί να μείνουν στα «αζήτητα».

Όταν ανακοίνωσε στην τάξη τη νέα εργασία, τα παιδιά ζητωκραύγασαν, περιγράφει στην Washington Post. Όσο προχωρούσε το πρότζεκτ, τόσο περισσότερο ενθουσιάζονταν οι μαθητές της.

Η Τζόουνς μπήκε στην ιστοσελίδα του καταφυγίου και επέλεξε 23 σκύλους και μια γάτα, που είχαν δυσκολία να βρουν σπίτι λόγω ηλικίας, προσωπικότητας, υγείας ή έλλειψης εκπαίδευσης. Πολλά από αυτά ήταν ήδη για μήνες στο καταφύγιο.

Τα παιδιά πήραν πολύ σοβαρά το πρότζεκτ και έγραψαν προσεκτικά τα γράμματα. Ένα από αυτά που την συγκίνησαν περισσότερο αφορούσε σκύλο με το όνομα Sunday Special. «Θα μου άρεσε να υιοθετηθώ. Αν με υιοθετήσετε, ελπίζω να φωτίσω τις Κυριακές σας όπως ο ήλιος. Θα είστε η δική μου Sunday Special και ελπίζω να είμαι η δική σας», ανέφερε.

Το πρότζεκτ είχε αποτέλεσμα. Τα 21 από τα 24 ζώα για τα οποία έγραψαν τα παιδιά έχουν υιοθετηθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου, ανάμεσά τους ο Sunday Special.

Η υπεύθυνη του καταφυγίου, Κρίστι Πίτερς, είναι σίγουρη ότι το πρότζεκτ έπαιξε σημαντικό ρόλο. «Σίγουρα ανέδειξε τα κατοικίδια που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη στο καταφύγιο και τα παρουσίασε με ένα διαφορετικό και όμορφο φως», επεσήμανε.

Τα παιδιά ενθουσιάζονται κάθε φορά που υιοθετείται ένα ζώο. Και νιώθουν υπερήφανα. «Όλα τα ζώα αξίζουν ένα γεμάτο αγάπη σπίτι. Είμαι τόσο χαρούμενη που μπόρεσα να βοηθήσω παραμελημένα ζώα να βρουν υπέροχες οικογένειες», δήλωσε η Ντανιέλ Πετρόσκι, μαθήτρια της δευτέρας δημοτικού

*Πηγή είδησης