Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Ένα εστιατόριο που ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2007 στην περιοχή Spaarndammerbuurt του Άμστερνταμ, έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη όχι μόνο για τα υψηλής ποιότητας γεύματά του, αλλά και για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Το «Restaurant Freud» είναι μια απίστευτα προοδευτική κοινωνική επιχείρηση που παρέχει απασχόληση κι επαγγελματική κατάρτιση σε ανθρώπους που αντιμετώπισαν ήπια ψυχιατρικά προβλήματα κι εθισμούς, ενώ η κουζίνα του αποτελείται μόνο από κρέατα ελευθέρας βοσκής, ψάρια που αλιεύονται με βιώσιμο τρόπο και βιολογικά λαχανικά. Ακόμη κι ο καφές, το τσάι, τα κρασιά κι οι μπύρες επιλέγονται μέσω βιώσιμων κοινωνικών και περιβαλλοντικών πρακτικών.

Οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια επιτυχημένη επιχείρηση που τους βοηθά να οικοδομήσουν το μέλλον τους κερδίζοντας χρήσιμες εμπειρίες και δεξιότητες, τις οποίες πιθανόν να μην μπορούσαν ν’ αποκτήσουν αλλού λόγω του ιστορικού ή της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Η αποδοχή τους γεμίζει θετικά συναισθήματα και τους δίνει ώθηση για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους.

Οι πελάτες του συγκεκριμένου εστιατορίου δεν απολαμβάνουν μόνο τα σπιτικά εδέσματα που ετοιμάζονται με ιδιαίτερη αγάπη κι αφοσίωση από το προσωπικό, αλλά βιώνουν και μια εμπειρία που «μιλάει» στην ψυχή τους.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.brightvibes.com