Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Την απόδειξη ότι ο άνθρωπος μπορεί να βρει λύσεις για να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες ζωής, μας τη δίνει ο 18χρονος David Aguilar από την Ανδόρα.

Ο εφευρετικός νέος γεννήθηκε με τον δεξί βραχίονά του ελλιπώς ανεπτυγμένο. Αυτό ήταν η αφορμή που του έδωσε την ώθηση να δημιουργήσει ένα προσθετικό μέλος από τουβλάκια LEGO. Όπως αναφέρει ο ίδιος, αυτό που κάποτε ήταν ένα παιχνίδι τώρα έγινε ο λόγος που κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρό του.

Το τεχνικό άκρο μπορεί ν’ ανοίξει και να κλείσει δίνοντάς του τη δυνατότητα να πιάνει αυτό που επιθυμεί, ενώ είναι ταυτόχρονα αρκετά δυνατό ώστε να σηκώνει βαρύτερα αντικείμενα.

Όταν ο πατέρας του David, Ferran, έστειλε την πρωτότυπη εφεύρεση του γιού του στη Δανέζικη εταιρία, εκείνοι με ένα μήνυμα στο Facebook εξύμνησαν την κατασκευή του γράφοντας χαρακτηριστικά «Ferran, μας άφησες χωρίς λόγια. Η δύναμη κι η επιμονή του David είναι από τα πράγματα που μας κάνουν υπερήφανους».

Οι αγαπημένες ασχολίες του David, όπως εύκολα μπορεί να μαντέψει κανείς, είναι η πληροφορική κι η ρομποτική και το μεγάλο όνειρό του είναι να γίνει αεροναυτικός μηχανικός.

Η επίτευξη του πανέξυπνου νεαρού, μας επιβεβαιώνει πως κανένα εμπόδιο δεν μπορεί να σταθεί ικανό για να ανακόψει την εξελικτική πορεία του ανθρώπου για ένα ιδανικότερο μέλλον.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.tilestwra.com