Γράφει η Ισμήνη Βυθούλκα

Σ’ ένα μικρό πλακόστρωτο δρομάκι της Βιέννης, ένα μουσείο έχει αξιοποιήσει τα παράθυρά του προβάλλοντας ήρωες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ιδέα της «Ειρήνης».

Το «Μουσείο της Ειρήνης»  δημιουργήθηκε για ένα σπουδαίο σκοπό. Η ζωτικής σημασίας αποστολή του αλλά και ταυτόχρονα εξαιρετικά απαιτητική, είναι να εξαπλώσει το μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη εκπαιδεύοντας το κοινό.

Το μουσείο φιλοξενεί εκθέσεις, διαλεκτικές εκδηλώσεις και παρέχει τη δυνατότητα στο κοινό να χρησιμοποιεί ελεύθερα τη βιβλιοθήκη του.

Όμως το χαρακτηριστικό που το κάνει ξεχωριστό είναι τα «Παράθυρα για την Ειρήνη», που βρίσκονται εκεί ως ένα μόνιμο μουσειακό έκθεμα χωρίς κόστος εισόδου.

Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν περνώντας από παράθυρο σε παράθυρο, μαθαίνοντας για τη ζωή και την επιρροή που άσκησαν οι «Ήρωες της Ειρήνης».

Ανάμεσα στα εκθέματα μπορείτε να δείτε τον Mahatma Gandhi, τον Nelson Mandela, την Bertha von Suttner και πολλούς άλλους ειρηνοποιούς.

Το μουσείο προσπαθεί να υποστηρίξει κι άλλους οργανισμούς να χρησιμοποιήσουν τα παράθυρά τους για τον σκοπό αυτό, βοηθώντας όλοι μαζί ο κόσμος να γίνει ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέρος για την ανθρωπότητα.

*Διαβάσαμε την είδηση στο www.atlasobscura.com